Cea mai mare comunitate home & deco din Romania - case, constructii, design, amenajari exterioare, interioare.

Marul – boli si tratamente


mar plin cu fructe pom fructiferO livada de meri arata superb; atat primavara, in perioada de inflorire a pomilor, cat si toamna cand ei sunt plini de rod. In plus, pe langa faptul ca merele au importante calitati nutritive si terapeutice, nu necesita conditii speciale de pastrare peste iarna. Pentru un rod bogat merii au nevoie de ingrijire si tratamente, deoarece si ei pot suferi de diverse boli. Cel mai des intalnite sunt rapanul si fainarea marului.


Rapanul merilor

Rapanul se caracterizeaza prin aparitia de pete cenusii provocate de o ciuperca, pete care pot cuprinde intregul pom: ramuri tinere, frunze, flori, fructe. In timp aceste pete se inchid la culoare, isi maresc suprafata, distrug tesuturile, permitand si intrarea si dezvoltarea altor daunatori. Fructele cad, iar cele ramase nu vor fi de calitate. Distrugerea acestei ciuperci se face cu fungicide antiventurice, insecticide cu continut de cupru.

Fainarea marului – identificarea si tratarea bolii


Fainarea marului apare in general primavara si are aspect de panza albicioasa care acopera frunze, flori, fructe, panza ce se ingalbeneste in timp si duce la uscarea si caderea partilor atacate. Aceasta boala se trateaza cu fungicide antioidice, insecticide pe baza de sulf.

Variatiile de temperatura si factorii de mediu

Factorii de mediu pot si ele influenta bolile si respectiv tratamentele aplicate merilor. In zonele de deal marul se simte mai bine, posibil fiind sa nu aiba nevoie de nici un tratament, pe cand in zonele de campie tratamentele sunt absolut necesare. Variatiile de temperatura si umiditate fata de cele normale pot fi sursa de imbolnaviri care sa necesite tratamente mai serioase.
Forum CasaDex - Discutam despre constructii, case, amenajari, design interior, exterior

Etichete:

Autor |

Comentarii

Parerea ta conteaza. Scrie un comentariu

(regulament comentarii)

Linkurile externe sunt acceptate doar in comentariile utile comunitatii casadex.ro

Bifeaza casuta de mai sus daca vrei sa fii anuntat pe email cand apar raspunsuri la aceasta discutie si apoi apasa butonul "Trimite comentariul"

Regulament privind comentariile.
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor - Detalii