Categorii
Intrebari de la cititori

Montare conducte calorifere – sub sapa sau pe perete?

Buna seara. Am o casa la rosu si trebuie sa torn sapa. Cum ar fi mai bine sa montez conductele de la calorifere, pe sub sapa sau sa le prind pe perete deasupra sapei? Multumesc.


Intrebare de la Iulia, pe adresa redactiei: Montare conducte calorifere – sub sapa sau pe perete?

12 răspunsuri la “Montare conducte calorifere – sub sapa sau pe perete?”

Buna ziua.
In primul rand din ce material va fi realizata instalatia?
Daca folositi PPR se poate ingropa in sapa, se poate lasa si aparent dar este inestetic.
Daca folositi cupru automat trebuie sa ramana aparenta.
Cu stima.

Va pot face lucrarea la gata evident si incalzirea trebuie sa vad cum stam la fat locului 0722148503

Buna ziua
Ce material imi recomandati pentru instalatie PPR sau CUPRU. Intentionez sa pun centrala pe GAZ.
Multumesc

Va asteptam la tel 0763292575, pentru o vizita la adresa dvs. Acolo, in functie de specificul situatiei va putem oferi diverse recomandari de materiale si pret. Va asteptam cu drag.

buna seara
casa fiind noua traim in sec 21 evident tevile instalatiilor trebuiesc ingropate indiferent pt ce material optati chiar si cupru,toate materialele au tehnologie pt ingropat, cautati un profesionist fara idei prconcepute cere-ti niste preturi comparati si dv alegeti eu imi permit doar sa va sfatuiesc sa alegeti distributie individuala la fiecare radiator din cutie de distributie chiar daca materialale sint mai multe in exploatare costurile vor fi mai mici

O incapere in care nu se vad conducte si cabluri este cu siguranta mult mai eleganta. Cu tehnologia de azi totul este posibil. Important este sa gasiti executantul care sa stie sa faca o lucrare de calitate.

la o casa noua, se preteaza o instalatie ingropata cu distributie interioara dar nu recomand ppr(factor de dilatare mare, suduri sub sapa, trebuie sa scapati de griji)incercati cupru izolat la colac sau o teava pex de calitate(tot ce incorporati in ciment sa fie dintr-o bucata); in general preturile la manopera se calculeaza la nr de radiatoare si media este intre 80-120 ron /radiator; puteti opta si pentru o incalzire in pardoseala,mai economica(temperatura mai redusa a agentului termic, o economie la gaz pina la30%)uitati de tevi si radiatoare si va bucurati de mai mult spatiu(puteti lasa perdelele pana jos), caldura uniforma,bucuria copiilor de a se juca pe jos si a sta fara papuci de casa.;ca pret investitie in jur de 80-100ron mp fara sapa de ciment, incluzand cutia complet echipata,tubul , izolatia de sub si din imprejurul sapei, aditivul, manopera.

BUNA IULIA!

SUNT DE ACORD CU STEFAN, CA TRAIM IN SECOLUL XXI DAR CAND SE VOR SPARGE TEVILE PE SUB PARDOSEALA NE VOM ADUCE AMINTE DE BATRANII NOSTRII SI DE SECOLELE TRECUTE,SPER SA NU FIE PREA TARZIU…NU TREBUIE SA UITAM CA TRAIM IN ROMANIA, MATERIALELE SUNT ASA CUM SUNT IAR MESERIASII SUNT SI EI OAMENI…CU STIMA Fanel

buna seara
@Fanel montez tevi multistrat adica pex-al-pex in sapa de vre-o 20 de ani si nu a crapat nici una,la instalatiile de incalzire in pardoseala se foloseste pex,si nimeni nu isi pune problema ca o sa crape, de ce ar crapa pexalul? sau cupru moale? cei de la halcor au scos un material numit cupru smart o teava din cupru invelita in pex care are dimensiunile pexalului, la un pret imbatabil e teava mea preferata,
observati ca nu vorbesc de gunoiul numitPPR
repet daca se respecta tehnologia de pus in opera toate tevile sint bune,va dau un exemplu de teava unde nu se respecta tehnologia si dupa aprox 15 ani ai surpriza sa crape e vorba de cupru unde nimeni nu spala instalatia de urmele de pasta de decapat din interior, cu solutie si care creste costurile instalatiei cu vre-o 150E pasta care se aduna la un moment dat la vre un cot unde roade si gata inundatia

Atentionare!

Montati fara discutie prin sapa insa, inainte de a turna sapele, obligatoriu se va face proba de presiune la instalatie. Recomandat este sa fie sub presiune si cu manometru montat in timpul turnarii sa puteti urmari pastrarea integritatii instalatiei.

domnule Stefan 51, as dori sa va intreb cum se prelucreaza aceasta teava smart (imbinari, indoiri, lipiri…) intr-u mod specific pexal, sau cupru?, adica se lipesc cu aliaje specific Cu sau cu conectori specific Pex ?
Multumesc !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *