Categorii
Intrebari de la cititori

Nu am respectat proiectul casei, iar acum am probleme. Rog solutii

Buna ziua. Am si eu o mica problema. In 2001 am inceput constructia unei mansarde peste locuinta veche, mentionez ca in proiect a fost trecut ca si „reparatie acoperis” dar am modificat putin proiectul si a iesit o mansarda. In anul 2013 am primit o amenda pentru nerespectarea proiectului iar acum o zi am primit o vizita de la doi inspectori de la Politia Locala unde mi s-a întocmit un proces verbal in care se va inainta in instanta nerespectarea proiectului. Intrebarea mea este. Ce as putea sa fac in legatura cu asta si daca imi puteti recomanda un proiectant serios cu preturi accesibile. Multumesc anticipat.


Intrebare de la Alexandru, pe adresa redactiei: Nu am respectat proiectul casei, iar acum am probleme. Rog solutii.

15 răspunsuri la “Nu am respectat proiectul casei, iar acum am probleme. Rog solutii”

Domnul Alexandru ,
La d-voastra e problema…. pentru ca cineva a facut o reclamatie ,probabil nu o sa scapati asa usor, cautati repede un proiectant el stie ce are de facut pentru a intra in legalitate.
Mai spuneti si de unde sunteti cand cereti un sfat, cel putin orasul in care locuiti, asa o sa puteti fi ajutat mai repede.
Cu stima,
Mihai Lazar

Ce dreaqu treaba are politia locala ? De cand poltia locala are atributii de a verifica diaciplina in constructii ?
In ce localitate locuiti?
Daca in 2,ani nimeni de la primarie nu a constatat contraventia atunci aceasta se prescrie. Nu imi vine in minte acum exact legea dar va spun sigur ca nu aveti de ce sa va temeti.
Oricum ce au facut comunitarii e abuz.

Prelungirea perioadei de prescripţie a fost aprobată prin Legea nr. 82/2014, publicată în Monitorul Oficial nr. 469/2014 şi este în vigoare din 29 iunie 2014.

Citiţi mai jos ce fapte constituie contravenţii la Legea nr. 50/1991, republicată (r2), cu modificările şi completările ulterioare.

Potrivit art. 26 din lege, constituie contravenţii următoarele fapte, dacă nu au fost săvârşite în astfel de condiţii încât, potrivit legii, să fie considerate infracţiuni:

a) executarea sau desfiinţarea, totală ori parţială, fără autorizaţie, de către investitor şi executant, a următoarelor lucrări (cu precizarea că aceste reglementări au fost modificate prin Legea nr. 187/2012 începând cu 01.02.2014):

Dupa cum stim cu totii traim in Romania – aici fiind tara tuturor posibilitatilor, cu ceva bani rezolvi orice problema, nu vedeti ca unii au omorat oameni si nu au facut o zi de puscarie? Nu vreau sa dau exemple, le cunoastem toti, omul daca are bani o rezolva.
Cu stima,
Mihai Lazar

Corect domnule Marius , fapta se prescrie .Dar asta e partea ce tine de primarie , daca in 2 ani nu s-au sesizat ptr. a constata o contraventie. Probabil ca situatia sta cu totul altfel , in care „vecinii buni” au stat la masa impreuna 15 ani , iar acum s-au razgandit si pe baza cunoasterii autorizatiei initiale s-au sesizat ca omul le ingradeste cu ceva dreptul la intimitate (sigur situatia este legata de umbrirea unor ferestre invecinate).
Politia Locala poate intocmi proces verbal de constatare si inaintarea acestuia catre judecatorie (primaria nu se mai baga in aceasta situatie tocmai ptr. faptul ca au trecut 2 ani , iar ei se absolva de vina ptr. ca nu s-au autosesizat de nerespectarea proiectului), nu poate da amenzi (ceea ce este abuz)- o puteti contesta , iar restul problemei isi gaseste rezolvare doar intr-un Proces Civil dintre acesti vecini.Oricum perioada mi se pare destul de lunga , iar domnul Alexandru nu a oferit chiar toate detaliile problemei.

Domnule Mihai Lazar , omul trebuie sa-si caute un avocat , ptr. ca un proiectant nu mai poate rezolva datele problemei , daca deja s-a ajuns la un Proces Civil.Ce „nebun” ar mai semna acum niste acte ptr. o modificare de constructie si oricum ar fi respinse din Primarie (cunoscand situatia) daca pe rol se afla deja o plangere sau un proces civil. Dupa o decizie judecatoreasca , da , poate apela si la un proiectant , ptr. intrare in legalitate.

Bună ziua din nou. Îmi cer scuze că am uitat să trec localitatea. Ieri eram „neliniștit” și grăbit să caut un arhitect sau cel puțin niște răspunsuri cât mai repede. Casa se află în orașul Constanța cartierul Medeea. Autorizatia a fost eliberată în anul 2001-2002 nu rețin exact, autorizație pentru reparație acoperiș. S a construit un acoperiș…mai înalt și așa am decis să amenajam camere… Deci mansardă locuibila. Partea de jos parterul este în regulă… Proiect cadastru intabulare…iar partea de sus mansarda ca urmare a unor reclamații în anul 2013 au venit doi inspectori și ne au amendat cu 2000 RON pentru nerespectarea proiectului cu precizarea se desființează lucrările sau se intră în legalitate. Acum două zile alți doi inspectori au venit să constate dacă am intrat în legalitate. Au constat că nu am desființat lucrările făcute și nici nu am legalizat proiectul. Ca urmare au înaintat dosarul în instanță. Am fost azi să vb cu domnii dacă se poate ceva să nu se înainteze dosarul în instanță, mi au spus că nu pot opri asta… Dar să stau liniștit nu vor mai aplica o altă amendă. Judecătorul va decide. Vă mulțumesc tuturor pentru răspunsuri… Cu respect domnule Lazăr.. Domnule Radu. Dacă cineva mă poate ajuta cu un proiectant din Constanța v aș fi recunoscător. Mulțumesc.

Buna, ati rezolvat in vreun fel? Cum s-a terminat totul? Ca si eu sunt in aceeasi situatie. Multumesc!

BUNA ZIUA AM SI EU O PROBLEMA .AMCONSTRUIT O CASA CU AUTORIZATIE VALABILA PE 2 ANI .AM INCEPUT CONSTRUCTIA INTRE TIMP MAM RAZGANDIT SI AM SCIMBAT DIMENSIUNILE CASEI ADICA AM FACUT O MANSARDA SI DIN 14 9 CAT ERA IN PROIECT AM FACUTO 12 9 .CE POT SA FAC ACUM VA MULTUMESCV

Buna seara. Din fericire totul e spre pe bine. Am angajat un avocat pentru a mă reprezenta în instanță și urmează un nou proces în Octombrie. Arhitectul se ocupă de tot. Am luat legătura și un expert peste partea de rezistenta a cladirii urmează doar să demonstrez în fața instanței ca am intrat în legalitate și totul este în regula. Toată cheltuiala în jur de 1000€.

Bună seara , într-o situație similară sunt și eu. Am construit un spațiu comercial și nu am respectat aut. de construire 100% în sensul că pe o latură de 16 m trebuia să retrag 3 m cu 1.5 m iar înălțimea am depășit-o cu 0,3 m . Am depus pe 23 dec. 2016 actele pentru cert. urbanism – intrare în legalitate. Azi am primit o adresă de la primărie în care mi se transmite că nu i-mi pot elibera cert. urbanism și să aduc construcția la dimensiunile din vechea aut. de construire. Problema este că nu mai am fonduri pentru acest lucru. Ce pot face pentru a rezolva această problemă. Menționez că sunt din Brăila.

Buna ziua! Am cumparat un teren pentru costruirea unei case care avea documentatia la zi, dar noi am dorit modificari in interiorul casei. Inginerul ne spune ca trebuie sa o luam de la 0. Sunt foarte descurajata de situatie. Chirica

Buna seara.. am o intrebare ..
Am construit o anexa in care am lipito de casa ,in proiect este lăsat 2 m si mi sa spus sa respect proiectul singura problema am lipito de casa … vreau sa mi dati detalii la ce ma si putea aștepta..amenda si autorizație din nou !!!?? Mulțumesc!!

Buna seara,am construit o casa de locuit tip parter si mansarda,dar nu am respectat proiectul fiinca ne.am dat seama ca ,camerele erau prea mici,si din 5 incaperi am facut 4 (la parter) si la mansarda din 7 încăperi am facut 5
Intrebarea este…am putea fi afectati de nerespectarea proiectului?
Mentionez ca nu am avut in vedere ca trebuie o hartie de la primarie ,cu prelungirea perioadei de finalizare,si ne vine o comisie de la primărie in cateva luni
Jud. Iasi
As dori cateva solutii
Multumesc

Am construit o casa si am depăsit 1 m înăltime. funcționarii primariei ma ameninta cu amenda de 50.000 ron. Casa e construita in 2009.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *