Categorii
Intrebari de la cititori

Pe un teren de 100 mp se poate construi o casa de 40 mp amprenta?

Buna seara. Oare pe o suprafata de teren de 100 mp pot construi o casuta cu maxim 40 mp amprenta la sol si mansarda? Adica stiu ca este nevoie si de o fosa septica, oare le pot amplasa pe toate? Terenul are fix 100 mp. Multumesc anticipat.


Intrebare de la Raluca, pe adresa redactiei: Pe un teren de 100 mp se poate construi o casa de 40 mp amprenta?

5 răspunsuri la “Pe un teren de 100 mp se poate construi o casa de 40 mp amprenta?”

Buna ziua,doresc o parere despre achizitia unei case in oras,central locatie foarte buna,constructie 1950,parter,nedecomandata,fara crapaturi exterioare si interioare,ziduri groase,pare foarte solida,parchet clasic pe jos care nu scartie batut foarte bine,inalta c-am 3 trepte de la sol.
Vreau sa stiu daca se merita si daca se poate eventual recompartimenta in interior sau este mai bineachizitia unui teren si constructia unei case noi,ma rog in alt cartier mai periferic.
Va multumesc.

RALUCA,
Bineinteles ca se poate construi, cu conditia sa nu ai pretentia sa ai si citva pomi, ceva straturi de legume, un garaj. Este spatiu suficient pentru un balansoar, un barbeque si un strat micut de flori.Daca este pentru o locuinta de relaxare in weekend este mai mult decit suficient.MERITA !!!!!

Procentul de Ocupare al Terenului se stabileste in functie de destinatia zonei in care urmeaza a fi amplasata constructie si in functie de conditiile de amplasare in teren. Procentul de Ocupare al Terenului se completeaza cu Coeficientul de Utilizare al Terenului (C.U.T), cu Regimul de Aliniere la strada si cu Regimul de Inaltime, si formeaza un ansamblu de valori obligatorii in autorizarea executarii constructiilor, de care orice proprietar si orice arhitect trebuie sa tina cont.
In mod normal POT este de 30%. Se poate ocupa o suprafata mai mare din teren daca de declara ca este sediul de firma sau se desfasoara activitati economice,atunci se merge si peste 60% din suprafata. Trebuie luat in seama si faptul ca la calcul suprafetelor se tine cont de trotuare,alei de acces,rigole etc.Cel mai bine pt.dv este sa discutati cu un arhitect care . El va sti sa va spuna care sunt reglementarile locale si ce prevede PUZ-ul.

buna ziua,
Se poate construi o casa pe un teren de 9 m latime si 13 m lungime ? de 80 mp amprenta .
Casa de locuit,nu doar de week-end . Gasesc doar ca suprafata minima de constructie este de 150 mp .. exista vreun lucru care sa poata sa ma lase sa construiesc? mentionez ca de vreo semnatura de la vecini (stanga/dreapta) nu exista nici cea mai mica problema .
Multumesc

Buna dimineata, as dori sa cumpar o casa veche care are o suprafata de teren de 104 mp , se poate ridica o casa cu etaj pe acest teren?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *