Cea mai mare comunitate home & deco din Romania - case, constructii, design, amenajari exterioare, interioare.

Pe un teren de 100 mp se poate construi o casa de 40 mp amprenta?


Buna seara. Oare pe o suprafata de teren de 100 mp pot construi o casuta cu maxim 40 mp amprenta la sol si mansarda? Adica stiu ca este nevoie si de o fosa septica, oare le pot amplasa pe toate? Terenul are fix 100 mp. Multumesc anticipat.


Intrebare de la Raluca, pe adresa redactiei: Pe un teren de 100 mp se poate construi o casa de 40 mp amprenta?

Forum CasaDex - Discutam despre constructii, case, amenajari, design interior, exterior

Etichete:

Autor |

Comentarii

Teri in februarie 10th, 2016

Buna ziua,doresc o parere despre achizitia unei case in oras,central locatie foarte buna,constructie 1950,parter,nedecomandata,fara crapaturi exterioare si interioare,ziduri groase,pare foarte solida,parchet clasic pe jos care nu scartie batut foarte bine,inalta c-am 3 trepte de la sol.
Vreau sa stiu daca se merita si daca se poate eventual recompartimenta in interior sau este mai bineachizitia unui teren si constructia unei case noi,ma rog in alt cartier mai periferic.
Va multumesc.

Eugen in februarie 11th, 2016

RALUCA,
Bineinteles ca se poate construi, cu conditia sa nu ai pretentia sa ai si citva pomi, ceva straturi de legume, un garaj. Este spatiu suficient pentru un balansoar, un barbeque si un strat micut de flori.Daca este pentru o locuinta de relaxare in weekend este mai mult decit suficient.MERITA !!!!!

Lidia in februarie 11th, 2016

Procentul de Ocupare al Terenului se stabileste in functie de destinatia zonei in care urmeaza a fi amplasata constructie si in functie de conditiile de amplasare in teren. Procentul de Ocupare al Terenului se completeaza cu Coeficientul de Utilizare al Terenului (C.U.T), cu Regimul de Aliniere la strada si cu Regimul de Inaltime, si formeaza un ansamblu de valori obligatorii in autorizarea executarii constructiilor, de care orice proprietar si orice arhitect trebuie sa tina cont.
In mod normal POT este de 30%. Se poate ocupa o suprafata mai mare din teren daca de declara ca este sediul de firma sau se desfasoara activitati economice,atunci se merge si peste 60% din suprafata. Trebuie luat in seama si faptul ca la calcul suprafetelor se tine cont de trotuare,alei de acces,rigole etc.Cel mai bine pt.dv este sa discutati cu un arhitect care . El va sti sa va spuna care sunt reglementarile locale si ce prevede PUZ-ul.

Parerea ta conteaza. Scrie un comentariu

(regulament comentarii)

Linkurile externe sunt acceptate doar in comentariile utile comunitatii casadex.ro

Bifeaza casuta de mai sus daca vrei sa fii anuntat pe email cand apar raspunsuri la aceasta discutie si apoi apasa butonul "Trimite comentariul"

Regulament privind comentariile.
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor - Detalii