Categorii
Intrebari de la cititori

Placi ondulate bituminoase sau tabla cutata vopsita?

Buna ziua! Revin in legatura cu o intrebare pe care am pus-o nu demult aici. Vreau sa invelesc cu costuri cat mai mici o constructie intr-o sigura apa, cu suprafata de 50 mp, cu un unghi destul de mic, acoperita acum cu sindrila bituminoasa, care s-a deteriorat din cauza montarii pe cherestea verde.
Am primit aici un sfat foarte bun si anume sa folosesc tabla cutata colorata. Cautand oferte pentru acel produs, am gasit si ceva asemanator, adica placi bituminoase ondulate. Pretul per metru patrat este mai mic decat al tablei cutate, si pare mai potrivita pentru ca nu s-ar putea coroda. Asta inseamna ca as putea aplica invelitoarea pe niste sipci asezate pe sindrila bituminoasa existenta. La utilizarea tablei mi s-a recomandat sa indepartez sindrila bituminoasa pentru a se putea disipa mai repede condesul de sub tabla.
Intrebare: este indicat sa folosesc placi ondulate bituminoase, sau ar fi de preferat sa utilizez tabla cutata vopsita, chiar daca e ceva mai scumpa?
Mentionez ca pretul manoperei nu trebuie luat in calcul, pentru ca montarea se va face fara costuri pentru mine, de cel care a montat sindrila fara sa se asigure ca lemnul pe care o aseaza este verde.
Multumesc!


Intrebare de la Tudor, pe adresa redactiei: Placi ondulate bituminoase sau tabla cutata vopsita?

4 răspunsuri la “Placi ondulate bituminoase sau tabla cutata vopsita?”

placile ondulate bituminoase sunt mai aspectuase la inceput, dar in cativa ani vor fi extrem de urate, vopseaua se va coji si vor ramane negre.
asa ca eu as opta pentru tabla cutata vopsita, mie imi place pe maro, depinde de constructie si de ce mai ai prin zona.

Multumesc!

Aspectul este mai putin important. Este vorba de un garaj al carui acoperis practic nu se vede. De aceea partea estetica este in afara discutiei.
As vrea sa stiu daca este mai practica din punctul de vedere al aplicarii. Adica sa fie mai ieftina, mai usor de montat si sa poata fi montata fara probleme peste sindrila bituminoasa existenta.

salut,

chiar daca nu se vede, cred ca este totusi cat de cat important sa stii ca arata ok si ca lucrarea va fi de durata; eu personal cred ca va fi mai de durata cu tabla cutata.
practic se aplica aproximativ la fel de usor, e cam acelasi lucru cutata cu ondulata.
cred ca n-ar strica sa iei in considerare folia anticondens in cazul tablei cutate, si ar trebui sa dai jos sindrila bituminoasa.
succes.

Da, tocmai asta este problema. Daca pun tabla, trebuie sa dau jos sindrila, sa pun folie anticondens, probabil niste sipci pe care sa o prind etc. Chiar daca marginal perioada de utilizare va fi mai mare, mi se pare ca nu ar jusifica bataia de cap de acum.
Dar voi merge sa vad si sa ating ambele produse, sa discut si cu cineva de pe la magazinele de profil si voi decide pe loc ce sa cumpar, desi plec cu intentia de a achizitiona placi ondulate, nu tabla cutata.

Multumesc!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *