Categorii
Amenajari si decoratiuni interioare

Transformarea unei bai demodate – imagini inainte si dupa amenajare

1-imagini inainte si dupa renovarea unei bai demodateDeseori primim solicitari de ajutor in amenajarea si decorarea bailor mici, specifice apartamentelor de bloc, pe motiv ca spatiul din interiorul acestora le ingreuneaza proprietarilor gasirea solutiilor de configurare cat mai eficienta a interiorului.


Cu atat mai dificile sunt proiectele ce implica amenajarea unei bai matrimoniale, cu doua lavoare, intr-un spatiu de trei, patru sau cel mult cinci metri patrati. Un exemplu asemanator este cel pe care il poti vedea in imagiile de mai jos. Ce-i drept, aceasta baie poate trece, pentru multi dintre proprietarii de apartamente si mai ales de garsoniere, drept o incapere cu o suprafata generoasa. Dar cred ca solutia de amenajare gasita de designerii care s-au ocupat de transformarea ei poate fi adaptata si in incaperi mai mici decat asta care masoara 5 metri patrati.

Cada veche inlocuita cu o cabina de dus moderna

Primul pas in largirea spatiului din interiorul unei bai de mici dimensiuni este inlocuirea cazii cu o cabina de dus si am spus acest lucru in repetate randuri. Ceea ce s-a intamplat si in acest caz. Insa echipa de designeri implicata in proiect n-a ales o cabina de dus obisnuita, ci a decis sa monteze o cabina spatioasa, amplasata in locul pe care il ocupa, inainte de renovare, cada veche din fonta, placata cu faianta alba, patrata, cum se purta pe vremuri.

Cabina de dus a fost separata de restul baii prin intermediul unui perete si a unei usi glisante din sticla, elemente care ii asigura spatiului profunzime. Din imaginile de mai jos poti observa si cat de importanta este alegerea si montarea unei faiante in culori deschise – in acest caz s-a optat pentru o faianta alba cu o vaga tenta gri – pentru crearea iluziei de luminozitate si de marire vizuala a interiorului.

Mobilier si accesorii cu design modern

Alegerea unui mobilier negru, in linii drepte, specific decorurilor minimaliste, i-a conferit micutei bai un aer elegant si sobru, iar dotarile de ultima generatie (vezi bateria si para de dus din interiorul cabinei, precum si corpurile de iluminat incastrate in tavan) i-au asigurat confortul necesar unui asemenea spatiu. Cele doua lavoare albe din acril le stau acum la dispozitie celor doi soti proprietari ai apartamentului, asa cum acestia si-au dorit.

Prin urmare, daca esti in cautarea unei idei de amenajare a unei bai moderne, pe care sa o poata folosi doua persoane simultan, te poti inspira din proiectul ilustrat in imaginile de mai jos.

Sursa foto: Maison-creative.com

2 răspunsuri la “Transformarea unei bai demodate – imagini inainte si dupa amenajare”

Foarte frumoasa singura chestie pe care nu am inteles-o este de ce a trebuit sa mute cabina de pe dreapta pe stanga , tragand astfel o intreaga coloana de alimentare ptr. panelul de dus . Citind articolul (original) am inteles ca ii deranja ca era vizibila din intrare (pai este aceeasi vizibilitate ori daca era pe standa , ori pe dreapta).Dumneavoastra ati tradus altel articolul ca aceasta a fost pozitionata pe vechiul amplasament al cazii vechi. Nu , este amplasata pe locul chiuvetei vechi (priviti imaginile cu atentie)
Inca o chestie pe care am observat-o , au creat un spatiu mort (dand din nou senzatia de baie inghesuita) prin peretele acela de la cabina de dus unde ascund acaretele din baie.

Baia se putea optimiza lasand cabina de dus pe pozitia cazii vechi si astfel dadea o senzatie mult mai aerisita , folosind aceleasi finisaje , dar uneori designerii acestia …hmmmm…au mai inclus o cheltuiala suplimentara cu acel nou perete de rigips si repozitionarea coloanelor de apa si a scurgerilor de la canalizare .

Aveti perfecta dreptate, Radu! Dupa renovare, baia pare mai mica decat inainte, desi in mod normal reamenajarile moderne duc la marirea spatiilor si nicidecum la micsorarea lor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *