Categorii
Intrebari de la cititori

Vopseaua lavabila se ia cand ating peretii

Buna ziua, am urmatoarea problema: vopseaua lavabila pe care o am data pe pertii camerelor a inceput sa se ia atunci cand te atingi de perete. Care este motivul si ce se poate face in aceasta situatie?


Intrebare de la Franga, pe adresa redactiei: Vopseaua lavabila se ia cand ating peretii.

3 răspunsuri la “Vopseaua lavabila se ia cand ating peretii”

Daca in timpul aplicarii nu ati remarcat probleme, cel mai probabil ati folosit o vopsea foarte ieftina. De obicei la magazinele de bricolaj sunt esantioane de lavabil in 1 si 2 straturi pe care le puteti vedea si atinge. Vopselele cele mai ieftine, desi nu scrie pe ele, sunt bune pentru zone care nu vor fi in contact cu locatarii (hale, spatii de depozitare, …) Este atat de ieftina (pana la 1 leu/litru) incat rezultatele nu pot fi comparate cu vopselele lavabile decente (5-6 lei/litru), ca sa nu vorbim de cele de top (10-12 lei/litru) si n-am intrat in povesti cu ioni de argint, antimucegai, antiX, proY, …

Un alt aspect FOARTE important este amorsarea suportului (peretului). De aceasta va depinde „priza” lavabilei dar si aspectul de uniformitate al produsului final.

Ce puteti face?

Curatati cu o carpa uda/umeda si amorsati foarte bine inainte de a aplica o lavabila decenta.

Cred ca nu ati folosit o lavabila de calitate pentru ca altfel nu-mi explic de ce s-ar lua de pe pereti. Eu am renovat anul trecut si am dat o singura mana de lavabila Aeria Gold all-inclusive peste amorsa; am gasit oferta cu amorsa inclusa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *