Categorii
Intrebari de la cititori

Vreau sa renovez parterul unei case (hol, living, baie, dormitor)

Vreau sa renovez parterul unei case (hol, living, baie, dormitor) si anume doresc sa inlocuiesc usile de interior, sa pun parchet in living si dormitor, in baie gresie / faianta si pe hol gresie si tapet.
Detalii:
Tamplaria casei e termopan culoare nuc. Pe holul de la parter se gasesc 5 usi de acces pentru: living, dormitor, baie, bucatarie, camara) motiv pentru care m-am gandit ca usile sa fie toate de aceeasi culoare si model.


In living detin un set de canapele 3-2-1 de culoare orange si o mobila culoare mahon.
In dormitor detin mobila culoare mahon.
Peretii din living si dormitor sunt varuiti in alb (as putea totusi sa dau o alta culoare peretilor daca imi sugerati) iar pe hol ma gandeam sa pun un tapet de culoare deschisa ca sa mai deschida, pentru ca pe hol nu am lumina naturala (doar ce va trece prin geamurile de la usi).
Problema mea e ca nu stiu ce culoare sa aleg pentru usi, parchet living si dormitor, gresia pe hol si tapet. Va multumesc.

Intrebare de la Cercilia, pe adresa redactiei: Vreau sa renovez parterul unei case (hol, living, baie, dormitor).

6 răspunsuri la “Vreau sa renovez parterul unei case (hol, living, baie, dormitor)”

Echipa de meseriasi din jud.Teleorman efectuam lucrari de renovari/restaurari,case la rosu/cheie,instalatii electrice/sanitare etc.Daca v-am trezit interesul ne gasiti la nr.tel 0769942980.O zi buna va doresc.

Buna, Cercilia!

Mobila de mahon este una care nu poate trece neobservata si odata achizitionata impune ca toate celelalte elemente ale decorului sa fie alese in functie de ea. Parerea mea este fie sa alegi un parchet cat mai neutru, fie sa alegi un parchet in nuante inchise, poate chiar nuc. In amenajarea spatiilor ample, ideala in asociere cu o mobila mahon este o pardoseala lucioasa din lemn in nuante inchise, ceva care sa aduca un plus de noblete in decor. Aceasta ar forma o echipa minunata cu usi si plinta albe, usile avand portiuni mari vitrate, lucru care va duce la sporirea luminozitatii holului. Daca insa camerele nu sunt nici mari si nici foarte luminoase, iti recomand sa mergi pe ceva neutru, in nuante deschise.

Pentru ca holul este slab luminat iti recomand o gresie cat mai deschisa care ii va spori luminozitatea, impreuna cu usile in nuante deschise. Nu inteleg de ce vrei neaparat sa aplici tapet pe hol? Eu cred ca poti obtine exact acelasi efect si cu vopseaua lavabila, doar ca efortul depus va fi unul mai mic.

Poti pastra peretii albi in continuare, mai ales daca iti doresti un decor cat mai luminos. Daca insa vrei sa le dai putina culoare, poti lua in considerare un verde olive deschis, un verde ou de rata, un caffe au lait sau un gri. In dormitor, de pilda, cred ca ai putea opta pentru zugravirea peretelui de la capul patului intr-o nuanta medie de verd masliniu.

Stii ce as schimba e? Culoarea canapelelor 🙂 Din punctul meu de vedre tocmai portocaliul lor iti pune bete in roate in alegerea paletei cromatice. Nu spun sa cumperi alte canapele, ci sa le imbraci cu niste huse crem, gri deschis sau olive. Vei vedea ca dupa ce vei face acest lucru iti va fi mai usor sa legi toate celelalte elemente ale decorului 🙂

Buna . daca vreti sa aflati oferta mea pentru dumneavostra. ca pret si lucrare .va stau la dispozitie .sunatima la nr 0730911299.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *