Categorii
Amenajari si decoratiuni interioare

Bucatarie amenajata in stil modern cu accente urbane eco

1-bucatarie moderna cu accente urbane ecoBucataria pe care am ales sa ti-o prezint astazi iese din tipare, fiind amenajata in stil modern si decorata cu accente urbane eco. Sper sa-ti placa ceea ce vei vedea, deoarece este o alegere interesanta de combinare a finisajelor si mobilierului.


Aceasta bucatarie a facut subiectul unei emisiuni de amenajari interioare, in care s-a insistat mult pe ingeniozitatea imbinarii elementelor ce provin din stiluri diferite, dar si a mobilierului cu design deosebit.

Un camp de maci si un razor de ierburi aromatice

Nu, n-am incurcat oalele, ne aflam in aceeasi bucatarie despre care ti-am vorbit si mai sus. Campul de maci, stilizat, ce-i drept, se regaseste sub forma unui fototapet decorativ aplicat pe peretele din dreptul locului de luat masa, iar razoarele de ierburi aromatice decoreaza si anima fronturile dulapurilor inferioare ale garniturii de bucatarie montate pe peretele opus.

Si daca am mai vazut bucatarii decorate cu fototapet, trebuie sa recunosc ca n-am mai intalnit un mobilier pictat ca acesta. De fapt, imprimeul de pe fronturile corpurilor superioare realizate din mdf ce imita fibra lemnului a fost pictat manual, ceea ce inseamna ca intreagul ansamblu este unicat.

Electrocasnice moderne si accesorii de lux

Din decorul modern nu puteau lipsi toate aparatele specifice acestei incaperi: o hota retractabila, o plita si un cuptor electric, o masina de spalat vase sau o cafetiera. Bucataria de 10 mp a fost dotata inclusiv cu un televizor cu ecran plat si o combina muzicala, semn ca proprietarii apartamentului obisnuiesc sa-si petreaca aici cea mai mare parte a timpului liber.

O alegere deloc ieftina, ba chiar una destul de costisitoare, as adauga, este blatul de lucru realizat din onix, o piatra utilizata, printre altele, si in amenajarile interioare, gratie texturii uimitoare si a nuantelor superbe in care se gaseste in natura, dar si a felului in care reflecta lumina cu care intra in contact.

Si pentru ca tot veni vorba despre lumina, priveste ce alegeri interesante au facut proprietarii apartamentului si la acest capitol: pe langa banda led ce asigura iluminatul local din zona blatului de lucru, decorul bucatariei a fost completat cu un set de spoturi albe montate pe tavan a caror menire este sa sublinieze fototapetul de pe peretele din dreptul locului de luat masa, o aplica supla cu design minimalist al carei scop precis este de a ilumina cele trei jardiniere din lemn montate pe perete, in apropierea ferestrei si uriasa lustra cu abajur alb montata pe tavan, chiar deasupra locului de luat masa. Din punctul meu de vedere, lustra este mult prea mare pentru suprafata de 10 mp a bucatariei, dar daca aceasta a fost viziunea celor care s-au ocupat de amenajarea acestui spatiu…

Elemente eco intr-un decor modern de inspiratie urbana

Spuneam la inceputul articolului ca ceea ce face deosebita aceasta bucatarie este imbinarea reusita a stilului modern minimalist si a accesoriilor si elementelor decorative urbane cu elemente specifice stilului eco. Iata cum, pe langa desenele de pe perete si mobila de bucatarie, in decor au fost aduse jardinierele amintite mai sus, scaunele si bancuta din lemn si masa in forma bustean. Aceasta este o piesa unicat, realizata din lemn de esenta rara.

Cu frigiderul la vedere

Dupa ce am analizat intreaga compozitie a acestei bucatarii am ramas cu intrebarea: care a fost motivul pentru care proprietarii au decis sa lase la vedere combina frigorifica, mai ales ca au proiectat un dulap in care sa o integreze? Cred ca daca dulapul respectiv ar fi fost alb, la fel ca fronturile corpurilor superioare ale mobilierului de bucatarie, iar combina ar fi fost ascunsa in spatele unei usi, bucataria ar fi aratat si mai bine.

Iti recomand sa citesti si: Hai sa vezi cum arata o bucatarie amenajata in stil rustic contemporan – 20 de imagini.

Sursa foto: Remont Volot

Un răspuns la “Bucatarie amenajata in stil modern cu accente urbane eco”

Pentru ca este decorata si amenajata intr-un stil pe care l-as apropia de cel futurist, sau cel putin cu accente din acest gen, cred ca au lasat la vedere combina frigorifica pentru a da totusi, un aspect ceva mai domestic bucatariei. Imi place! Nu as face mofturi daca mi s-ar oferi ocazia sa am asa ceva. Sunt o adepta a noului, a ineditului, a unei usoare extravagante. Desi imi plac si stilurile obisnuite ( clasic, rustic, modern, etc), atata timp cat calitatea, esteticul, confortul si eficienta se intrunesc intr-un mod fericit, in constructie, decorare si amenajare.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *