Categorii
Intrebari de la cititori

Casa din caramida romaneasca sau pe cadre beton?

Buna ziua. Intentionez sa construiesc o casa, as dori un sfat. Care constructie ar fi mai trainca si mai putin costisitoare: o casa din caramida romaneasca pe zidarie portanta sau o casa pe cadre beton armat din BCA. Va multumesc.


Intrebare de la Gianin, pe adresa redactiei: Casa din caramida romaneasca sau pe cadre beton?

3 răspunsuri la “Casa din caramida romaneasca sau pe cadre beton?”

BUNA ZIUA Daca respectati proiectul,amandoua sunt trainice,costurile sunt la fel,avantajul la constructia pe cadre este ca dupa ce o ridicati o puteti compartimenta la interior cum doriti.Pt alte detali e-mail vilmacomp1969@yahoo.com sau tel 0724156676 STIMA

Buna ziua,
Fiecare din cele doua solutii constructive prezinta avantaje si dezavantaje.
Structura cu zidarie portanta in care peretii sunt elemente de rezistenta, prezinta avantajul unui consum mai mic de beton si otel beton si a unei executii mai simple dar prezinta dezavantajul ca orice modificare(desfiintare de pereti, mariri de goluri de ferestre si usi) se poate face numai pe baza unei expertize si a unui proiect de consolidare. De asemeni cantitatea de caramida este mai mare.
Structura de rezistenta realizata din cadre din beton armat prezinta avantajul ca toate zidurile sunt elemente de compartimentare sau inchidere si inlaturarea lor nu afecteaza rezistenta cladirii, de asemeni zidurile interioare avand grosimi mai mici(12.5, 15cm)conduc la un consum redus de caramida. Marirea golurilor de ferestre si usi nu afecteaza structura de rezistenta.
Dezavantajul il reprezinta consumul ridicat de beton si otel beton pentru armatura si o executie mai complicata care necesita personal bine instruit.
Pentru orice modificare intr-o cladire este bine sa solicitati intai sfatul unui inginer structurist. Din experienta mea va recomand solutia cu structura de rezistenta realizata in cadre din beton armat.
Pentru alte sfaturi ma puteti contacta la tel 0748217654, ing. Petrescu V.

BUNA CASA DE CARAMIDA ESTE CEA MAI BUNA DIN ORICE POZITIE NU PA CADRE CA NU E BLOC SI ARE ACELAS PRET CU CASA DE BCA CARE ATRAGE OMEZEALA CA SI CANTITATE APROPO COMENTARIULUI MAI DINAINTE CE E MAI GREU UN KG DE PENE SAU UN KG DE FIER

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *