Categorii
Intrebari de la cititori

Cat ciment mi-ar trebui la o fundatie de casa cu dimensiunile urmatoare?

Buna ziua, as dori sa stiu cat ciment mi-ar trebui la o fundatie de casa cu dimensiunile urmatoare: adanca de 60 cm, lata de 40 cm si lungimea de 16 m liniari.


Intrebare de la Ciprian, pe adresa redactiei: Cat ciment mi-ar trebui la o fundatie de casa cu dimensiunile urmatoare?

3 răspunsuri la “Cat ciment mi-ar trebui la o fundatie de casa cu dimensiunile urmatoare?”

Buna ziua

Avand in vedere cotele date ai 3,84 mc, rotunjesti la 4 mc, pentru ca sigur sapatura nu este exacta.240-250 kg ciment /mc, rezulta 1000 kg ciment, 25 saci,aprox.425 lei.
Ai grija cat ciment pui la o betoniera(in functie de capacitatea ei), ai grija sa contina si piatra si nisip, altfel o sa ai segregari. Sa iti iei cel putin un cunoscator la turnare.

O zi placuta

Parerea mea este ca cumparati betonul gata facut . Daca nu , cumparati fiecare sortiment in parte , ma refer la nisip si la agregat si respectati intocmai reteta de fabricatie .
Nisip peste cantitate , slabeste betonul , Este ca apa in alcol .

Hai sa ne dam cu parerea , (chestia cu marca de beton cu 240-250 kg/mc), Cipriane o fundatie de casa, are o latime si o lungime, sa intelegem ca aceasta casa este de 4m/4m ???, si de asemenea peste acea fundatie este necesara si o elevatie ???, nu mai vorbim de o placa de beton, care este optionala, in cazul 4×4, Dar totusi unde vrei sa faci aceasta fundatie?? de ai adancimea de 60cm, eu unul in Romania am auzit de minim 90cm de fundatie (din proiect autorizat), dar de 60cm nu prea am auzit, decat la cei ce vor sa faca ceva, sa faca

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *