Categorii
Intrebari de la cititori

Ce culori sa folosesc pentru mobila din sufragerie / dormitor?

Buna ziua. Amenajez un apartament de 2 camere (63 mp). Toata casa este vopsita in alb, termopanele si usile de interior au culoarea stejar auriu. Gresia este imitatie de parchet, parchetul un stejar normal. Acuma intrebarile 🙂
Mobila de bucatarie vreau sa o fac in stil Provence si sa aiba culoarea untului sau alb fildes. Ce culori ar merge sa folosesc pentru mobila din sufragerie / dormitor.
P.S: Pentru sufragerie covorul este oltenesc cu o cromatica bogata.


Intrebare de la Mihai, pe adresa redactiei: Ce culori sa folosesc pentru mobila din sufragerie / dormitor?

Un răspuns la “Ce culori sa folosesc pentru mobila din sufragerie / dormitor?”

Buna seara, Mihai!

Ar merge bine o mobila din lemn masiv in nuanta untului, cu aspect patinat. De asemenea, se poate merge si pe o combinatie de culori. De pilda, patul si dulapul din dormitor sa fie asa cum spuneam, in nuanta untului, iar comoda si o bancuta asezata la picioarele patului pot fi din lemn vopsit intr-o nuanta de verde sau albastru – una dintre culorile pe care le regasim in portul popular romanesc. In calitate de piesa de accent se poate achizitiona si o piesa pictata cu motive traditionale. Se poate opta si pentru o tablie de pat supradimensionata pictata cu motive traditionale romanesti. Insa ar trebui ca celelalte piese din decor sa fie cat mai neutre, astfel incat sa nu se obtina un decor supraincarcat.

Si in living situatia ar fi cam la fel, in opinia mea. Mai ales ca exista deja un covor colorat in jurul caruia ar trebui construit intregul decor. As recomanda niste canapele confortabile in nuanta nisipului si o mobila neutra care s-ar putea accesoriza cu cateva mici accesorii intr-una dintre culorile principale din motivul covorului. De asemenea, in functie de necesitati si preferinte, s-ar putea monta pe unul dintre peretii livingului cateva polite plutitoare in nuanta stejarului auriu, polite ce ar putea fi asezonate cu un cufat din lemn de aceeasi culoare cu functie de masuta de cafea si cu o masuta inalta tip consola confectionata din lemn in nuanta stejarului auriu, asezata intr-o laterala a canapelei. Ar mai merge si cateva cosuri impletite si cateva pernute decorative eventual chiar imbracate in huse brodate manual.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *