Categorii
Intrebari de la cititori

Cum sa pavez curtea? Pe strat de nisip sau pe beton?

Buna ziua. As dori sa pavez curtea. Ma gandeam la pavele dar nu stiu cum sa fac. Latura lunga a casei este spre nord, multa umezeala si umbra. Daca le pun pe nisip rosturile vor fi invadate de iarba si muschi. Pe strat de beton nu cred ca pot sa le pun pentru ca am in pamant tevile de apa si canalizare. Va rog din suflet dati-mi in sfat. Multumesc.


Intrebare de la Sonia, pe adresa redactiei: Cum sa pavez curtea? Pe strat de nisip sau pe beton?

5 răspunsuri la “Cum sa pavez curtea? Pe strat de nisip sau pe beton?”

Buna ziua .Doamna Sonia .Cel mai indicat ar fi .Pamantul trebuie nivelat foarte bine,apoi un strat de nisip ,dupa ,un strat de balast,dupa pavele care se toarna acolo pe loc .Santem profesionisti 0764454360 sau suragai@yahoo.com

Buna ziua,

Pavalul se foloseste exact pentru aceste motive (tevi, conducte, etc.).
Folositi cu incredere pavajul pentru ce aveti dvs. nevoie.
Foarte important este stratul suport (decopertare, balast, pat de nisip, rosturile impanate cu nisip) sa nu se lase pavajul! Cat despre buruieni, muschi, etc. folositi ierbicid total (costa foarte putin). Succes!

Buna ziua! Pavelele se monteaza in astfel de conditii pe material stabilizat (nisip -ciment 6-10 %)in astfel de conditii puteti sparge usor daca aveti probleme cu tevile.Mai multe detalii argimargconstruct@yahoo.ro 0732694769

Daca pavati pe nisip, iar acesta pus direct pe pamant la imbibarea acestuia cu apa, in urma ploilor sau la uscarea excesiva in lunile secetoase de vara, vor apare denivelari si infundarea dalelor. La mine meseriasii, au decopertat pe zonele unde urma sa paveze, au turnat sub nivelul solului ciment cu armatura de plase STM, moment in care au prins si bordura, apoi au pus nisip si deasupra dalele. Dupa ce au terminat au tasat pavajul cu o placa vibranta.

BUna ziua,
ca si specialist in acest domeniu va recomand urmatoarele:
– decopertat strat vegetal 30cm
– panza geotextil densitate medie – ce gasiti in comert la un Dedeman sau magazin de materiale de constructii
-20 cm piatra concasat de cariera fractiune 0-60
-4 cm sort fractiune 3-7 sau 4-8
-pavaj de 6cm – recomand Semmerlock sau ELis , sunt cele mai calitative de pe piata!
pentru intrebari va stau la dispozitie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *