Categorii
Intrebari de la cititori

Cum scap de igrasie la o casa de caramida, fundatie 40 cm

Ma adresez dumneavoastra cu convingerea ca voi primi un raspuns de la niste specialisti in constructii.
Am dobandit o casa de caramida, cu o fundatie de beton de 40 cm adincime. Peretii sunt grosi de caramida (30 cm), si sunt izolati termic. Vara, mai mult ca iarna (casa e locuita temporar) umezeala (igrasia) se ridica pe pereti cam 80 cm si miroase a mucegai.
Intrebarea mea este: cum sa scap de igrasie, (care este tehnologia, eventual o antemasuratoare doar cu articole de deviz), se merita sa fac hidroizolatie, sau s-o darim? Va multumesc anticipat!
PS: Sub fundatie am gasit un strat de moluz in grosime de 30 cm, sub care este o argila neagra.


Intrebare de la Adrian, pe adresa redactiei: Cum scap de igrasie la o casa de caramida, fundatie 40 cm.

3 răspunsuri la “Cum scap de igrasie la o casa de caramida, fundatie 40 cm”

Buna Adrian,
O fundatie de 40 cm nu este practic o fundatie ci mai degraba ceva care aduce a fundatie ce a fost facut acum cca 50-60 ani probabil. Igrasia se poate scoate dat cu niste costuri destul de mari si facuta doar de niste firme specializate (nu se deplaseaza ei pentru o casa probabil redusa ca dimensiuni). Se face prin executarea unei subzidiri mai intii, apoi prin injectia de niste substante chimice. Este o tehnologie destul de complicata (se face asa ceva la cladiri de patrimoniu istoric clasificata ca atare – este asa ceva ? Daca vrei o parere sincera iata: demoleaza acesta casa si fa una noua. Cauta un proiectant care stie cel mai bine ce este de facut functie de zona in care se afla casa, din ce vrei sa o faci :lemn, BCA, caramida porotherm, caramida plina, etc. NU UITA ESTE DOAR O PARERE !!!!!

Buna seara.Este adevarat ca aveti o situatie destul de complicata dar exista rezolvarea fara a folosii tehnologiile moderne cu produse hidroizolante.Execut hidroizolatii clasice si ultramoderne, deaceea doresc sa purtam o discutie pt.a avea mai multe inf.Pentru cateva saptamani sunt plecat din tara,daca doriti sa mi trimete ti un nr.de tel.va contactez eu.Adresa e-mail neaguvasile1966@gmail.com Cu stima.

BUna ziua,
Problema cu adancimea este doar pentru inghet mai mult . Deci nu asta ar fi problema . Pentru a scoate igrasia , trebuie sa separati zidaria de fundare si totodata sa verificati pardoselile sa nu faca transferul de umiditate .
Separarea se face prin taierea unui canal si in troduserea unui separator de plastic .
Exista o asina speciala , un fel de drujba . Parerea mea este ca sata este ce-a mai buna solutie .
Cu stima Ec mocanu 0722235456

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *