Categorii
Intrebari de la cititori

Detalii case pe structura de lemn cu osb, vata si rigips

Are cineva mai multe detalii despre casele pe structura de lemn cu osb, vata si rigips? Sunt bune sau nu?


Intrebare de la Bulgaru, pe adresa redactiei: Detalii case pe structura de lemn cu osb, vata si rigips.

15 răspunsuri la “Detalii case pe structura de lemn cu osb, vata si rigips”

Buna ziua

Referitor la intrebare, sunt foarte bune, dar trebuie tinut cont de cateva aspecte:

Fundatie inalta- de preferat 90 cm peste sol
Tratat bine lemnul antiincendiu si antiinsecte.
Ales lemnul de catre cunoscatori, mai ales stalpii principali si grinzile.
Ancorarea perfecta a lemnului de fundatie.
Hidroizolatia facuta bine.

Pentru mai multe detalii PRO si CONTRA ma poti suna la TEL:0744.310.445 sau email:cccristian77@yahoo.ro

nu exista riscul aparitiei crapaturilor la rigips avand in vedere ca lemnul lucreaza cativa ani buni dar si transmite vibratiile destul de tare? dar cu condensul format in interiorul peretelui?

Salut,Revin

Lemnul sa fie de cel putin doua veri.
Nu lucreaza atat timp cat o sa creezi un intreg cu placi de osb pe o parte si pe alta, iar prinderile vor fi clar cu holtzsuruburi bine alese(nu negrese de rigips)-se va elimina tendinta de torsionare(rasucire)a lemnului.
Gipscartonul nu se va monta pe osb, ci pe structura.
Monteaza intai tavanul si pe urma peretii.
Nu exista condens intre doua suprafete calde cum este lemnul, mai ales ca vei face o termoizolatie de cel putin 10 cm.

Cel mai important lucru este electrica facuta perfect, chiar daca o sa cresti numarul de circuite, trebuiesc subdimensionate cu 20% pentru linistea ta si a familiei tale, atentie la legaturile in doza etc

Sunt doar parerile mele, poti sa ceri cate pareri vrei, dar sa fie cunoscatori teoretic si practic

Daca mai ai intrebari iti raspund cu placere

Cu stima,
Cristian

multumesc de informatii, am vazut mai multe tipuri de structuri gen din grinzi masive ex 10×10 sau din acele scanduri ceva mai groase, care sunt mai bune?

Salut, revin

Ca si stalpi principali vei folosi minim 15 x 10 discutand de casa cu un singur nivel, restul de prindere al osb-ului puteti folosi 10 x 10.
Pentru grinzile superioare pe care veti monta acoperisul, conteaza fibra lemnului, pentru greutate, iar latimea este pentru montaj(15 x 10 cred ca este ok, dar pus pe fibra), pentru sarpanta 10 x 10 sau iei dulapi de 5 si te duci la o tamplarie sa ii taie la 10 cm(astfel 5 x 10 pusi pe fibra va avea o rezistenta f buna.
Astereala scandura normala de 2,5 cm.

Eu personal asi construi cu 20 x 10 pentru ca imi place casa inalta, deci cu un h interior de 2,70 finit

O zi placuta

daca respecti lemnul si tehnologia, aceste case sunt unele din cele mai longevive si trainice, daca aceste case se lucreaza dupa ureche, atunci rezultatul este dezastruos
O primavara frumoasa
Lucian 0740090422

Daca sunt realizate la acceas performanta energetica , da , este mai ieftina .
Daca are destinatie , casa de vacanta si mai este si la munte , obligatoriu este mai bine casa de lemn.
Ca alte beneficii –
-realizare rapida si fara mizerie pe santier .
-costuri cu intretinerea mai mici
-impozitul pe sfert, fata de una de zidarie
– este o casa mai calda

Buna ziua,
Sunt constructor de case pe structura lemn cu peste 45 lucrari ralizate , cele mai multe in franta . Reguli care trebuyiesc respectate .
– nu ai ce cauta cu lemn verde sau umed la o casa de lemn -obligatoriu uscat in uscator
-Nu este obligatoriu fixarea osb-ului cu holsurub , exista cuie s-au capse speciale, important este distanta intre ele .
-fparte impostanta este folia anticondens , mai ales modul de fixare si etansare .
– eu la inst el , folosesc cablu ignifug si copex metalic , plus ca nu ma zgarcesc la sigurante si apasataj ( folosesc gama ce-a mai scumpa )
Nu sunt de acosrd cu ignifugarea lemnului ascuns , ci prefer sa-l protejez cu vata mai rezistenta la temperaturi inalte . Afara nu se ignifuga lemnul , se investeste in sisteme de protectie si avertizare .
Pentru mai multe detalii , ma puteti contacta .
Cu stima Ec mocanu 0722235456 m_u_c1992@yahoo.com

din experienta dumneavoastra, e mai ieftin sa construiesti o casa pe structura de lemn decat clasic?

Nu locuiesc , in asemenea casa dar clientii mei locuiescin casele executate de firma mea, si atat casele din lemn rotund. dar si casele structura, nu au avut probleme care sa ceara lucrari atat in termenul de garantie (10 ani), dar si dupa aceeasta perioada

Dati-mi pe mail date de contact si va pun in legatura cu , clientiimei . cel mai vechi , 2010.

Buna ziua-revin

Eu personal nu am facut nici o casa de lemn.
Cu toate acestea folosindu-mi urechile si ochii, ma bucur, ca am reusit sa ating performanta de a ma concura(ca si detalii)cu entitati(oameni sau firme)cu o foarte mare experienta atat in tara cat si in strainatate.
Am atins principalele aspecte ale constructiei casei de lemn, si anume:
-lemn uscat(uscator sau natural)
-atentie la montaj(tinut cont de fundatie, prindere de fundatie,fibra lemnului,grosimea lemnului, acum ca montez cu holtzsuruburi sau tije filetate sau capse/cuie speciale cred ca ramane de vazut-in primul rand nu am pistol de cuie/capse profesional-, hidroizolatie, tratarea lemnului, normal ca vata ignifuga-toate sunt-, electrica bine facuta-niciodata nu voi folosi copex metalic decat daca ma da banii afara din casa-mai ales ca ma pricep foarte bine la electrica)
-nu am specificat folosirea foliei anticondens, desi sigur o faceam, mai ales ca dadeam detalii cu privinta la un material rece pe lemn(metal, tabla, tigla), folie anticondens la acoperis, si membrana elastomerica la structura de gipscarton sau orice structura metalica – bineinteles pe partea ce atinge lemnul.
-mai am multe aspecte ce le cunosc dar nu le mai enumar.

Imi pare rau ca nu am invatat” mai multe” din acest articol, mai exact nimic nou, deci nu imi voi face casa personala de lemn(ca de zidarie am)cu nici o entitate cu experienta.

Va multumesc

Cu stima,
Cristian

buna .
Lucian are dreptate . Nu noi am inventat casele de lemn si deci nu exista ceva special de explicat . Trebuie doar sa respecti tehnologia de montaj si executie . Daca devi o ,, entitate ” devi doar daca respecti aceste lucruri .
Toata aceasta tehnologie se gaseste online sau in manuale sau in normative , care difera de la o tara la alta .
Nu difera de la un constructor la altul , decat modul de punere in opera la care are influienta experienta si capacitatea de a gasii solutii rapide .
Te intreb ceva Cristi .
Vorbim de electrica . Un exemplu .schema de pornire , stea-triunghi, prin contactori , nu s-a schimbat si nici nu se va schimba . Prima data cand o faci , o sti dar o faci mai incet . Dupa ani de experienta , devine un fleac . Asa este peste tot , ai experienta, devine o nomalitate . Important este sa respecti tehnologia s-au rezultatul sa fie acelas fara sa afecteze calitatea .
Pe vremea mea, inca se folosea teava pvc in instalatii . Daca teava era groasa coturile se faceau fara sa umpli teava cu ceva . Dar cum s-a trecut la ecomnomie , au subtiat teava si singura solutie mai rapida era sa bagi un cablu mcg in interior pentru a evita cutarea , dar trebuia sa stai in aceeas pozitie pana se racea teava .Solutia pentru a scurta timpul a fost sa folosesc fulii pe post de sablon . Asa aveam racire rapida .

Cristi ai dat niste dimensiuni la lemn ca fiind aproape generalizate .
Nimeni nu foloseste 10 cm la pereti exteriori , poate la o casuta de dimensiuini mici . S-au proiectat structura pe elemnte de minim 45 mm si din consuderentul economiei la obtinerea lemnului . Un stalp de 15×10 sau mai mare , este greu sa-l obtii fara sa aiba inima , inima care crapa lemnul s=il deformeaza.Bagi o grinda in uscator si scoti una crapata si torsionata , curbata . Deaceea se foloseste lemn cat mai ingust sau imbinat in dinti s-au lamelar.
Tehnologia o cunosc majoritatea . problema este ca nu o respecta . Daca ar respectao ar creste costul . Asta este problema in constructii , problema care trebuie eliominata .
Eu nu sunt o entitate , nu am decat 10 ani anul acesta decand fac case lemn dar lupt sa devin o entitate si asta respectand clientul .
Cristi , vorbesti de copex metalic . Nu este cu mult mai scump si stau eu mai linistit dpdv al rozatoarelor . In general un soarece nu intre de afara prin pereti ci este adus in interior sau intra pe usa . Problema este ca vrea sa iasa si atunci poate intra in pereti .
Faptul ca folosesc copex metalic , sigurante si aparataj de marca , este tot u respect fata de client .
Soarecii au o placere sa roada plasticul .

Crezi ca prima casa facuta de mine este mai prost calitativa ? Nu .
O sa dau site=-ul si o sa o vedeti si dupa 5 ani cum arata . A fost toata casa dusa din tara si cu rigipsul montat pe sipca de lemn . Dupa 5 ani am intrebat clientul daca are probleme . Raspuns . Nu.
Referitor la faptul ca nu ti-ai face casa de lemn , eu am o vorba a mea , pe care o spun la toti posibili clienti .
Daca nu-ti place lemnul , nu-ti face casa de lemn .
Dece nu insirati si deficientele la o casa pe zidarie ?
Nu sunt impotriva caselor de zidarie , an si facut atat de zidarie cat si mixte dar prefer sa raman in nisa caselor de lemn .
Cu stima Mocanu 0722235456

Companie cu o vasta experienta in domeniul constructiilor din lemn
Persoana de contact:Rosu Bogdan, telefon 0735307958

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *