Categorii
Intrebari de la cititori

Doresc sa dau culoare unui living – sfaturi renovare

Buna, doresc si eu ceva pareri, daca se poate! Mi-am cumparat un apartament cu 3 camere si doresc sa-mi renovez living-ul. Am toti peretii albi si as dori sa le dau o culoare, dar nu stiu ce anume, ceva relaxant, calm si placut. Am doar un coltar de piele negru si un parchet de lemn pe jos. Living-ul are circa 25-30 m2. Cam ce culori as putea folosi tinand cont ca am 3 ziduri interioare si doar 1 exterior, cu 2 geamuri si o usa + un coltar negru si parchet de lemn. Va multumesc foarte mult!


Intrebare de la Manastireanu, pe adresa redactiei: Doresc sa dau culoare unui living – sfaturi renovare.

Un răspuns la “Doresc sa dau culoare unui living – sfaturi renovare”

Buna ziua, Manastireanu!

Avand ca punct de plecare parchetul, peretii albi si o canapea neagra, decorul poate imbraca orice culoare. Important este sa alegi niste culori care sa nu devina obositoare dupa o vreme. Asa ca directia „ceva relaxant, calm si placut” aleasa de tine este una buna. Poti opta pentru o nuanta placuta de cafea cu lapte, de pilda, dar cred ca ar trebui sa analizezi inainte de toate paleta cromatica din intregul apartament, astfel incat livingul sa nu para picat din cer, ci sa fie legat coloristic de celelalte incaperi.

Pentru ca ai deja o canapea neagra, cred ca o alegere buna ar fi si griul deschis spre mediu pentru pereti. Griul va constitui o baza neutra, oferindu-ti lejeritate in alegerea celorlalte piese de mobilier si a accesoriilor. Cred ca o mobila intr-un furnir de stejar deschis la culoare ar completa de minune decorul, iar un set de accesorii colorate te vor ajuta sa aduci mai multa culoare spatiului. Griul si negrul pot fi asortate cu orice culoare: de la rosu aprins, pana la galben pal, verde crud sau mov.

O alta sugestie ar fi accentuarea cromatica a unui singur perete, cel din spatele canapelei, de pilda. Asa cum s-a facut si in cazul acestui apartament: https://www.casadex.ro/2016/03/accente-retro-in-amenajarea-unui-apartament-modern-de-45-mp-cu-scara-interioara/

In concluzie, ai o multime de variante din care poti alege, important este sa legi vizual si cromatic livingul de celelalte spatii ale apartamentului si sa nu-ti limitezi imaginatia in alegerea accesoriilor cu care vei completa decorul. Acestea au o greutate fantastica in definirea unui spatiu 🙂 Iata cateva exemple in acest sens: https://www.casadex.ro/2016/03/iata-cum-poti-schimba-aspectul-livingului-cu-ajutorul-accesoriilor/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *