Cea mai mare comunitate home & deco din Romania - case, constructii, design, amenajari exterioare, interioare.

In certificatul de urbanism scrie ca trebuie retragere de 3 ml fata de limita laterala


Buna ziua. Sunt aproape sa cumpar un teren, in Bucuresti, de 300 mp, cu deschidere 9.80 ml, calcan dreapta, constructie 90 mp existenta pe el. In certificatul de urbanism scrie ca trebuie retragere de 3 ml fata de limita laterala. Se poate schimba ceva daca as ajunge la o intelegere cu vecinul de langa? Sau nu are importanta, ce scrie in urbanism nu poate suferi modificari?
De asemenea, o alta intrebare, 6 ml latimea casei ar fi ceva ok, sau va iesi ceva stil vagon?
6 ml ar ramane daca s-ar respecta prevederile din certificatul de urbanism (am scazut aici grosimea zidurilor). Multumesc anticipat.


Intrebare de la Gabriel, pe adresa redactiei: In certificatul de urbanism scrie ca trebuie retragere de 3 ml fata de limita laterala.

Forum CasaDex - Discutam despre constructii, case, amenajari, design interior, exterior

Etichete:

Autor |
loading...

Comentarii

Fanel in martie 3rd, 2016

Salutare Gabriel!

Sfatul meu ar fi sa renunti la acel „teren” deoarece in acea casa nu vei vedea niciodata soarele.Cauta alt teren mai mare si mai frumos…

Laurentiu in martie 4th, 2016

Depinde de ce s-a prevăzut de la urbanism limita laterală de 3m.sunt situații când se cer 3-3.5 m pe laterală pentru acces pompieri în caz de incendiu și atunci e posibil să nu se poată modifica cu acordul vecinului această prevedere de urbanism.Construiesc duplexuri care au 6m lățime util interior și este de ajuns,doar ca e treaba arhitectului să o facă să arate bine lungă și cu lățime mica.Întrebați la urbanism și dacă sunt de acord spunerile ca atunci cereți un alt urbanism și cumpărați după ce aveți scris negru pe alb.Vedeți și pot-ul zonei ce amprentă puteți avea maxim și dacă vă ajunge . plus retragerea construcției față de axul drumului este importantă. SUCCES

Calin in martie 4th, 2016

cred ca mai putin de 2m stanga si dreapta nu este in nici un certificat de urbanism, asadar ati pierde in total 4 m neramanand decat 5. Doar daca va puteti lipi de vecin in situatia construirii unui duplex, ramanandu-va 6 m ceea ce este la limita. Nu prea este teren pentru constructie, dar daca faceti o casa cu 40-60 mp la sol si cu mansarda sau etaj si mansarda, ati avea destui m. Am si eu un vecin care are o parcela de 9m latime si regulamentul de urbanism spune aici 2m stanga si 2 dreapta.
Cum spune Fanel, daca in stanga si dreapta se mai construiesc case, poti avea soare din fata si din spate doar, depinde si de arhitect cum face proiectul.

Parerea ta conteaza. Scrie un comentariu

(regulament comentarii)

Linkurile externe sunt acceptate doar in comentariile utile comunitatii casadex.ro

Regulament privind comentariile.
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor - Detalii