Categorii
Intrebari de la cititori

In certificatul de urbanism scrie ca trebuie retragere de 3 ml fata de limita laterala

Buna ziua. Sunt aproape sa cumpar un teren, in Bucuresti, de 300 mp, cu deschidere 9.80 ml, calcan dreapta, constructie 90 mp existenta pe el. In certificatul de urbanism scrie ca trebuie retragere de 3 ml fata de limita laterala. Se poate schimba ceva daca as ajunge la o intelegere cu vecinul de langa? Sau nu are importanta, ce scrie in urbanism nu poate suferi modificari?
De asemenea, o alta intrebare, 6 ml latimea casei ar fi ceva ok, sau va iesi ceva stil vagon?
6 ml ar ramane daca s-ar respecta prevederile din certificatul de urbanism (am scazut aici grosimea zidurilor). Multumesc anticipat.


Intrebare de la Gabriel, pe adresa redactiei: In certificatul de urbanism scrie ca trebuie retragere de 3 ml fata de limita laterala.

6 răspunsuri la “In certificatul de urbanism scrie ca trebuie retragere de 3 ml fata de limita laterala”

Salutare Gabriel!

Sfatul meu ar fi sa renunti la acel „teren” deoarece in acea casa nu vei vedea niciodata soarele.Cauta alt teren mai mare si mai frumos…

Depinde de ce s-a prevăzut de la urbanism limita laterală de 3m.sunt situații când se cer 3-3.5 m pe laterală pentru acces pompieri în caz de incendiu și atunci e posibil să nu se poată modifica cu acordul vecinului această prevedere de urbanism.Construiesc duplexuri care au 6m lățime util interior și este de ajuns,doar ca e treaba arhitectului să o facă să arate bine lungă și cu lățime mica.Întrebați la urbanism și dacă sunt de acord spunerile ca atunci cereți un alt urbanism și cumpărați după ce aveți scris negru pe alb.Vedeți și pot-ul zonei ce amprentă puteți avea maxim și dacă vă ajunge . plus retragerea construcției față de axul drumului este importantă. SUCCES

cred ca mai putin de 2m stanga si dreapta nu este in nici un certificat de urbanism, asadar ati pierde in total 4 m neramanand decat 5. Doar daca va puteti lipi de vecin in situatia construirii unui duplex, ramanandu-va 6 m ceea ce este la limita. Nu prea este teren pentru constructie, dar daca faceti o casa cu 40-60 mp la sol si cu mansarda sau etaj si mansarda, ati avea destui m. Am si eu un vecin care are o parcela de 9m latime si regulamentul de urbanism spune aici 2m stanga si 2 dreapta.
Cum spune Fanel, daca in stanga si dreapta se mai construiesc case, poti avea soare din fata si din spate doar, depinde si de arhitect cum face proiectul.

Buna ziua! Am și eu o problema și nu știu cum o pot rezolva! Am cumpărat un teren acum 5 luni.Atunci când mi a fost vândut am verificat certificatul de urbanism era perfect adică era teren pretabil pentru locuințe și locuințe timp semicolectiv. Acum când am vrut sa ma apuc de construcție a trebuit sa scot personal certificatul de urbanism și a ieșit altfel “ construire clădire de birouri”.Am întrebat de nenumărate ori de ce? Și mi s a spus pentru ca ma aflu aproape de o viitoare autostrada sau pasarela:teren m2.Ideea este ca nu înțeleg de ce atunci când l am cumpărat certificatul vechi ieșise in regula.terenul se afla in pantelimon. Multumesc

Parerea mea este ca intre timp primaria poate stabili ce sa se construiasca in zona, ioar daca vechiul certificat era mai vechi, se poate ca ei sa fi considerat ca acolo se pot construi mai multe tipuri de cladiri, lucru care s-a schimbat intre timp datorita altor constructii realizate sau pur si simplu datorita hotararilor primariei. Depinde si cat timp a trecut intre primul si al doiulea certificat de urbanism. Vedeti poate ca se poate schimba destinatia constructiei sau poate ca poate fi si cladire de birouri si de locuit. Sau poate puteti vinde terenul la un pret mai bun.

Putea sa va dea certif de urbanism corespunzator, sa construiti si apoi datorita autostrazii sa va forteze chiar sa cedati terenul contra unei despagubiri. cate cazuri de acest tip nu au fost. solutia cred ca ar fi ca viitoarea cladire sa poata fi atat cladire de birouri cat si de locuit. poate ca sunt interese pentru acel teren si poate merita mai bine sa il vindeti.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *