Categorii
Intrebari de la cititori

Merita achizitia unei case din 1950 sau sa construiesc una noua?

Buna ziua, as vrea sa stiu daca merita achizitia unei case 1950, ziduri groase fara urme de crapaturi, 3 trepte de la cota 0, numai parter in oras, judetul Prahova, necesita recompartimentare interioara, spart pereti si facut usi? Sau sa caut sa construiesc o casa noua? Multumesc.


Intrebare de la Catalin, pe adresa redactiei: Merita achizitia unei case din 1950 sau sa construiesc una noua?

7 răspunsuri la “Merita achizitia unei case din 1950 sau sa construiesc una noua?”

se merita. am restaurat case de acest fel si am constatat ca sunt foarte bine construite.

Buna ziua,
Doar daca locatia este buna si pretul este la fel de bun . Fiind la oras , nu puteti face nici ce-a mai mica modificare fara exopertize , avize . In plus este posibil sa nu fie compartimentata cum doriti dv . Trebuie sa puneti in balanta toqate aceste lucruri .
Trebuie sa mai aveti in calcul si faptul ca are deja peste 60 ani .
Parerea mea este ca o casa veche devine rrentabiula , doar daca este facuta in regie proprie fara costuri cu manopera . intotdeauna apar probleme neprevazute .
Eu am facut o restaurare a acoperiusului uneincase de 100 anu la urlati si deja vad cum clientul a depasit bugetul pe care-l prevazuse , si mai are mult pana la final .
Eu sunt constructor , sunt din campina , nu va spun decat sa faceti bine analiza si apoi sa decideti .
Cu stima Ec mocanu 0722235456

Locatia este central,strada linistita,pret bunicel…dar compartimentata prost,stil vagon,necesita finisaje totale,instalatii noi etc.
Problema in orase este ca nu gasesti teren bun.

Buna ziua

Am renovat o casa din 1938 in Bucurestiul vechi. Lucrarile de reconsolidare au constat in: curatat tencuiala existenta int si ext, armat pereti cu plasa sudata, armat placi(cota 0 si nivele)cu fier pc 10, armat grinzi cu fier pc 16, toate legate intre ele, betoane si tencuiala speciala fara var(baumit sockelputz), hidroizolatii fundatii, si pe urma am trecut la celelalte operatii.Ai grija tencuiala este bine sa o cureti manual nu cu picamer, rosturile caramizilor cu pistol cu ace pe baza de aer, nu demola cu picamer ci tai golurile cu scula profi pe baza de apa. Reconsolidarea va fi la voloarea unei constructii noi, ce scutesti la materialele existente vei plati la manopera si armarea peretilor(poate chiar pierzi ceva aici, dar f putin),dar plusul va fi cel de la demolat(autorizatii de demolare, oameni, buldo, camioane, moluz)si costa ceva banuti demolatul. Daca vrei sa refolosesti caramida(scos buc cu buc si curatata) ai un cost suplimentar cu manopera de aprox 2000 euro, daca vrei sa scapi mai ieftin dai zvon in tara ca ai caramida gratis si oamenii interesati(cred ca ii cunosti)va face treaba buna si repede, dar sa nu ai nimic de valoare in casa sau curte.
PS:Daca fundatia este in regula(oricum verifici acest lucru-nu ar trebui sa ai nici o crapatura in peretii de caramida) si izolatia peretilor in contact cu fundatia este intacta,cred ca merita financiar, fara aceste doua lucruri orice munca sau bani bagi este in zadar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *