Categorii
Intrebari de la cititori

Merita investitia intr-o centrala pe lemne cu gazeificare?

Buna ziua. Am construit o casa la munte cu o suprafata utila de 100 m patrati pe etaj (P + E + M) si trebuie sa imi instalez o centrala pe lemne. Azi am vorbit cu un reprezentant de instalatii termice si centrale si m-a sfatuit sa iau o centrala cu gazeificare de 60 kw. Acum sunt in dubii deoarece nu stiu daca sa iau o centrala cu gazeificare sau una atmosferica, am inteles ca cea cu gazeificare este mai pretentioasa si are nevoie de lemne uscate.
O parere va rog daca aveti centrale de 60 kw, care este mai buna si daca se merita investita in cea cu gazeificare, m-ar ajuta. Va multumesc.


Intrebare de la Dragos, pe adresa redactiei: Merita investitia intr-o centrala pe lemne cu gazeificare?

4 răspunsuri la “Merita investitia intr-o centrala pe lemne cu gazeificare?”

buna seara
casa= confort, lemnul nu asigura confort,e de munca, de ce nu va orientati catre o centrala pe peleti? munciti mult mai putin

100mp utili si 60KW?

Sau 100mp per nivel, total = 300mp?

Oricum, 60 KW mi se pare destul de mare.

In orice caz, centrala fara puffer = munca multa si risipa de timp si resurse (lemne).

si pe mine m-a „lovit” dimensiunea. am 120mp si o centrala de 27 sau 24 , nici nu stiu numarul exact, dar sigur sub 30. de ce asa de mare? poate fiindca are 3 nivele de incalzit sa puneti o pompa mai puternica, dar nu centrala mai mare. na- parerea mea , neavizata
cu gazeificare ca sa nu stati sa bagati lemne intr-una.
nu ati spus daca e de locuit permanent sau de vacanta, ca daca e de vacanta cred ca e mai bine sa va faceti un semineu cu retea de incalzire in toata casa, nu mai stiu cum se cheama si sa bagati antigel in instalatie.
si cea normala are …”pretentii” la lemn uscat. lemnul care nu e uscat are ca reziduu gudronul care …deranjeaza putin pe horn si nu numai. dar daca cumparati de primavara lemn pentru anul urmator , o ok. si cel mai bine sa va informati cat mai bine si din cat mai multe surse inainte de achizitie.
mult noroc si spor

Tehnologia gazeificarii permite arderea aproape completa a lemnului, ceea ce inseamna cheltuieli reduse si de asemenea, reducerea cantitatii de cenusa. Ventilatorul asigura o ardere eficienta si reduce la minim afumarea cazanului. Cazanul cu gazeificare este automatizat, are camera de ardere mare, ceea ce permite incarcarea lemnelor de dimensiuni mari. In cazul unui cazan pe lemne cu ardere clasica (atmosferic),vorbim de incarcari dese cu lemne, un cos de fum mai mare si lipsa automatizarii. V-as recomanda modelul de la Viessmann Vitoligno 100-S. Este indicat sa aveti si un puffer in instalatie. Ideea este sa ai cat mai multa energie termica acumulata pentru perioada in care in centrala nu se face focul, de aici si consumul redus de combustibil. Nu va fi nevoie sa alimentati prea des, pentru ca in camera de ardere pot fi introduse lemne cu pana la 50 cm lungime. Legat de puterea recomandata pentru centrala, 60kw este foarte mult pentru cei aproape 300 mp ai casei; 40 kw ar putea fi acoperitori, in combinatie cu un puffer.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *