Categorii
Amenajari si decoratiuni exterioare

Modele de casute de joaca pentru copii. Sa ne gandim si la cei mici

1-modele casute de joaca pentru copiiNoi, adultii, asteptam cu nerabdare vara pentru a ne putea petrece serile relaxandu-ne pe terasa. Copiii, in schimb, asteapta vacanta mare pentru a putea alerga in voie, de dimineata pana seara. Dar ce-ar fi sa le faci o vara mai frumoasa, construindu-le o casuta de joaca, undeva in curtea casei. Pariu ca se vor bucura?


Ma gandesc ca daca gasim timp sa amenajam prin curte tot felul de locuri de relaxare pentru noi, oamenii mari, de ce nu ne-am face timp si pentru a le face o bucurie copiilor nostri. Aminteste-ti cum e sa fii copil si vei intelege imediat ca nu mai poti amana constructia unei casute de joaca. Iar daca nu stii unde ar trebui sa o montezi si cum ar trebui sa arate, iti povestesc eu.

Alegerea locului ideal pentru amplasarea casutei de joaca

In visele copiilor, o casuta de joaca este musai cocotata intr-un copac solid, cu o coroana imensa, asa cum au vazut ei in cartile cu povesti. In realitate insa putini sunt cei care au in curte un asemenea copac, asa ca, cel mai probabil, aceasta varianta va cadea de la bun inceput. Dar asta nu inseamna ca trebuie sa renunti la idee, pentru ca un astfel de mic refugiu de joaca poate fi construit in orice colt al curtii sau gradinii, langa un gard, ba chiar si langa zidul casei. Copiii il vor indragi la fel de mult.

Ce forma alegi?

O casuta de joaca poate arata intr-o multime de feluri. Totul depinde de imaginatia ta si a copiilor tai (daca ii vei implica in acest proiect, desigur), de dimensiunea pe care vrei sa o aiba aceasta, de bugetul pe care vrei sa-l aloci pentru ridicarea acestei constructii, dar si de priceperea mesterului care o va realiza.

Aceasta poate avea o forma clasica si sa arate ca o adevarata casa in miniatura, cu usi, ferestre cu obloane si jardiniere cu flori sau poate avea cea mai neobisnuita forma, poate fi construita direct pe pamant sau poate fi ridicata pe niste stalpi sau piloni deasupra solului. Important este sa le ofere copiilor un refugiu, un spatiu doar al lor, in care se vor putea juca si vor putea susoti in taina secretele copilariei.

Imbunatatiri, accesorii si decoratiuni

Dupa ce vei ridica micuta constructie, ar trebui sa faci un pas in spate si sa analizezi ce imbunatatiri i-ai putea aduce, astfel incat cei mici sa fie mandri de cuibul lor. Daca vei opta pentru constructia unei casute ridicate pe piloni, ia in calcul amenajarea unei gropi cu nisip sau a unui mic loc de luat masa dedesubtul acesteia. O casa suspendata poate fi dotata si cu un tobogan care le va asigura copiilor o iesire furtunoasa din micul lor loc secret.

Daca stii ca ai tai copii sunt firi pasionate de sport si le place miscarea in aer liber, fixeaza pe unul dintre peretii casei niste bucati de cauciuc dur cu ajutorul carora cei mici vor putea exersa alpinismul. Iar in prelungirea micului refugiu poti monta unul sau mai multe leagane.

Sursa foto: Novate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *