Categorii
Amenajari si decoratiuni interioare

N-o sa ma satur niciodata de casele din piatra naturala

1-casa frumoasa din piatra stil mediteranean in Mallorca SpaniaNu zic, si casele din lemn sunt frumoase, dar cele din piatra naturala par sa fi fost construite pe sufletul meu! Imi plac mult, mult de tot, mai ales ca cele mai multe dintre ele sunt foarte vechi si au o arhitectura ce nu poate trece neobservata.


Cand spun „casa din piatra” ma gandesc inevitabil la casele din zona Mediteranei, inconjurate de vegetatie luxurianta, asezate aproape de plaje insorite, amenajate si decorate cu mult bun gust, in culori calde si placute care te fac sa te simti mereu in vacanta. Si cum probabil intuiesti deja, si casa pe care am ales sa ti-o prezint astazi este foarte aproape de tarmul marii, mai exact pe insula Mallorca, iar stilul mediteranean cu influente spaniole in care a fost amenajata transpira prin toti porii acesteia.

Restaurare sub bagheta unor profesionisti

Chiar daca decorul din interiorul acestei frumoase case pare a fi unul simplu, ce ar fi putut fi conceput de oricine, lucrurile nu stau chiar asa. Simplitatea ce imbraca fiecare dintre camerele vechii resedinte mediteraneene este rezultatul muncii unei persoane cu experienta, care stie ce si cum sa faca pentru a obtine o amenajare fireasca, naturala, perfect integrata in peisajul inconjurator si care pare a fi la indemana oricui. Ei bine, in acest caz lucrurile au o poveste si mai interesanta, intrucat cei care s-au ocupat de restaurarea vechii casute din piatra naturala sunt niste artizani locali, care cunosc pana in maduva oaselor stilul de amenajare si detaliile decorative specifice regiunii in care s-au nascut.

Poate ar fi trebuit sa spun de la bun inceput ca desi se afla pe taram spaniol aceasta casa ii apartine unei familiii de olandezi, care a cumparat-o din dorinta de a avea o resedinta de vacanta intr-o zona insorita, stiut fiind ca Olanda este departe de a fi un loc in care soarele se simte acasa. Familia cu trei copii isi dorea un refugiu tipic mediteranean din care sa nu lipseasca totusi toate dotarile traiului modern. Prin urmare, si-au expus doleantele mesterilor locali de la Mestre Paco, iar rezultatul nu a intarziat sa apara: artizanii locali au stiut exact ce au de facut si astfel proprietarii olandezi si-au vazut visul.

Echilibru perfect intre rustic si modern

Intotdeauna m-au fascinat interioarele in care traiesc intr-o armonie perfecta elemente decorative si finisaje vechi – cum este piatra naturala in cazul de fata – cu decoratiuni, finisaje si piese de mobilier noi. Pentru a reusi sa gasesti echilibrul perfect intre vechi si nou trebuie sa ai fler, viziune si sa simti pulsul fiecarui element in parte.

Daca vei privi imaginile cu aceasta casa din Mallora, vei decoperi cat de firesc se intrepatrund piesele de mobilier si accesoriile moderne cu suprafetele ample din piatra naturala. Si nu vorbim despre o piatra rectificata, aplicata uniform pe pereti, asa cum vedem in multe dintre amenajarile moderne, ci despre adevarate bucati de piatra de rau, de forma neregulata si cu aspect brut, vechi, uzat si greoi. Aici sta adevarata provocare: sa reusesti sa obtii un decor aerisit si luminos intr-un spatiu incarcat, la propriu, de greutatea pietrelor de rau.

Priveste, de pilda, bucataria de la parterul casei – cat de frumos arata mobilierul si electrocasnicele moderne in asociere cu peretii si pardoseala din piatra! Stii bine cat de cautate sunt acum decorurile amenajate in combinatia de rustic si modern. Ma gandesc numai cat de norocosi sunt toti cei care au posibilitatea sa-si cumpere o casa atat de veche si de frumoasa ca aceasta si sa se joace pana la obtinerea echlibrului decorativ despre care vorbeam mai sus.

Mi-ar placea sa am sansa sa locuiesc o vreme intr-o casa din piatra si sa incerc sa o decorez dupa bunul meu plac. Poate o sa am aceasta ocazie intr-o buna zi :)!

Sursa foto: Nuevo Estilo

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *