Categorii
Amenajari si decoratiuni interioare

O casa moderna cu o priveliste de milioane

1-casa moderna pe malul marii langa BarcelonaTi-am spus de mai multe ori – cred ca de fiecare data cand afara e urat, ploua si bate vantul – ca am un remediu impotriva starii induse de vremea urata: rasfoirea imaginilor cu case situate in zone insorite, pe malul marilor sau pe culmile unor dealuri la poalele carora se intind privelisti care te fac sa uiti de toate.


Cum soarele se incapataneaza sa ramana ascuns de cateva zile bune si din ce anunta meteorologii, asa va ramane inca o buna bucata de timp, m-am refugiat intr-o superba casuta situata pe Costa Brava, la mica distanta de Barcelona, pe malul Marii Mediterane, unde te invit si pe tine, la o portie de soare si briza marina.

O casa cu trei dormitoare

Nu stiu cum poti avea o astfel de casa si sa o folosesti doar in vacante sau la sfarsit de saptamana, cum fac proprietarii acesteia. Pentru ca eu n-as mai pleca de acolo decat poate pentru a vizita alte locuri cel putin la fel de frumoase. Probabil ca resedinta permanenta a familiei care detine aceasta frumoasa casa este si mai spectaculoasa. Altfel nu-mi explic :).

Desi are doua niveluri, cea mai mare parte a suprafetei locuibile se desfasoara la parterul casei, unde au fost proiectate livingul, bucataria, un birou, doua dormitoare si doua bai. La etajul mansardat a fost amenajat dormitorul matrimonial cu o baie inclusa. Amenajarea minimalista este opera decoratoarei spaniole Marta Esteve care a incercat sa integreze stilul modern in peisajul idilic din Costa Brava, una dintre cele mai populare zone de vacanta din intreaga Spanie. A ajutat-o enorm si proiectul casei care a fost prevazuta cu ferestre ample prin care pot fi admirate peisaje spectaculoase.

Finisaje moderne, cu puternic impact vizual

Deseori mi se cere parerea in alegerea finisajelor pentru diverse spatii. Am remarcat ca multa lume se blocheaza in acest punct de amenajare a locuintei deoarece, cred ei, ca nu reusesc sa fie destul de creativi in alegerea unei diversitati cat mai mari de finisaje. Insa tocmai aici consider eu ca se greseste enorm, din punctul meud e vedere, o casa arata mult mai bine atunci cand exista o continuitate vizuala obtinuta prin prisma unei palete cat mai putin variate de finisaje. Nu este gresit sa placam cu acelasi model de gresie si pardoseala din hol, si pe cea din bucatarie, si pe cea a baii alaturate. Dimpotriva, as putea spune, aria in care se afla cele trei spatii va parea mai mare daca vom folosi un singur model/culoare de gresie.

Casa din imaginile de mai jos este un bun exemplu de ilustrare a celor spuse anterior: poti observa ca pardoseala din bucatarie si de pe holul de la mansarda a fost placata cu acelasi model de piatra naturala, niste placi de ardezie intr-o nuanta de gri antracit, iar pardoseala din living, birou si cele trei dormitoare a fost placata cu acelasi model de parchet. Doar baile au fost finisate cu o gresie ce imita dusumeaua, dar si aici designerul a ales sa simplifice cat mai mult decorul aplicand gresia nu doar pe pardoseli, ci si pe pereti.

In concluzie, desi aceasta casa de vacanta are o multime de incaperi, prin prisma finisajelor poarta foarte putine culori, fapt ce a dus la obtinerea unui interior placut, usor de mobilat, decorat si accesorizat.

Dar hai sa lasam vorba deoparte si sa ne relaxam privind imaginile de mai jos 🙂

Sursa foto: Micasa Revista

2 răspunsuri la “O casa moderna cu o priveliste de milioane”

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *