Categorii
Gradina

O poienita cu flori de camp in gradina casei tale

flori de camp in gradina casei


Farmecul si linistea unei pajisti verzi cu flori de camp, divers colorate si parfumate pot fi aduse in gradina fara eforturi prea mari si fara sa cheltuiesti multi bani. Ai 2 variante: poti cumpara din magazine pachete cu gazon cu flori sau poti cumpara pliculete cu diferite seminte de flori, pe care sa le amesteci cu seminte de iarba; iarba leaga solul, dand astfel rezistenta marita culturii. Eu cred ca varianta a doua este de preferat, deoarece poti sa iti alegi combinatiile de flori dupa gustul tau.

Cand si cum pregatim terenul pentru insamantare

Cel mai indicat este sa incepem pregatirea terenului in martie, poate in a doua jumatate a lunii, cand vremea este deja mai calda. Iti sugerez sa alegi un colt mai retras, insorit, unde sa poti sta pe un sezlong pentru cateva ore de lectura, din cand in cand.

Inainte de toate se curata terenul. Apoi se sapa pamantul pentru a-l afana si a scapa de eventuale buruieni si se niveleaza. Se uda bine si se insamanteaza.

Cum ingrijim coltul de gradina cu flori de camp

In perioada urmatoare insamantarii se uda solul zilnic, la fel si in lunile de vara. Sistematic se vor curata buruienile.

Idei de plante ce pot fi combinate in coltul de gradina cu flori de camp

Ochiul boului este o planta ce poate atinge 80-90 cm, foarte decorativa prin diversitatea culorilor: rosu, roz, lila, alb, galben. Infloreste din iulie pana la inceputul toamnei.

Ruscuta de primavara este o planta inalta de pana la 40, cm cu flori de un galben stralucitor si infloreste in perioada sarbatorilor de Paste.

Margaretele, poate cele mai cunoscute si indragite flori de camp, infloresc toata vara.

Nalba de padure este o planta robusta cu flori de culoare lila cu decoratii de mov inchis pe petale; infloreste toata vara.

Sanzienele, plante cu flori mici, galbene, grupate in buchete, puternic parfumate, infloresc incepand cu luna iunie si se inalta 70-80 cm deasupra solului.

Macii rosii infloresc in mai-august, au un aspect majestuos, flori mari, inaltime de circa 1 metru.

Cicoarea este o planta inalta de 80-100 cm infloreste din iulie pana toamna tarziu si are flori de culoare albastru-violet.

Sunatoarea poate atinge inaltimea de 1 metru, infloreste toata vara si la inceput de toamna. Florile sunt de culoare galben-auriu.

Albastrele sunt plante ce pot avea inaltimea de 60-80 cm, infloresc in iulie-septembrie; florile sunt colorate in albastru-violet.

Verbina este o planta scunda, de maxim 20 cm cu flori colorate in albastru, rosu, alb, care infloreste din primavara pana toamna.

Panseluta salbatica este tot o planta scunda, cu flori asemanatoare panselelor de cultura, ea fiind stramosul acestora. Infloreste o perioada lunga de timp, pana toamna tarziu.

Poti completa coltul tau de gradina cu flori de camp cu rasaduri de alte flori, dupa ce au rasarit cele insamantate. In felul aceste vei da forma dorita stratului. Aici, plantele nu trebuie sa fie aliniate cu grija, ci sa dea impresia ca au aparut spontan ca in poienile de pe dealuri.

Unele dintre ele se vor autoplanta: macul, panseaua salbatica, albastrelele, ruscuta de primavara, prin semintele cazute pe sol vor da nastere altor plante in anul viitor.

Sursa foto: Gardenista

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *