Categorii
Amenajari si decoratiuni interioare

Restaurarea unei case vechi de o suta de ani din mijlocul padurii

1-casuta din lemn de o suta de ani restaurataIn urma cu 15 ani, Michael Stokkeby a pornit in cautarea unei casute vechi, departe de lumea agitata, in care sa-si poata duce traiul savurand linistea. Dupa indelungi cautari a reusit sa o gaseasca, chiar daca era ascunsa destul de bine, tocmai in inima unei paduri.


Pentru ca era foarte veche – avea peste o suta de ani – casa ce-i apartinuse candva unui soldat avea nevoie de serioase reparatii, dar Michael era bucuros sa se ocupe chiar el de restaurarea casutei din lemn.

Livingul din mansarda

Incet-incet, Michael a curatat cu grija straturile consecutive de vopsea de pe peretii din lemn ai casutei, operatiune care i-a dezvaluit faptul ca lemnul era inca intr-o stare foarte buna. Prin urmare, Michael a decis sa vopseasca doar partial lambriul din lemn, cat sa aduca un plus de luminozitate interiorului vechii cabanute soldatesti, pastrandu-i totusi culoarea naturala pe suprafete extinse, mai cu seama in mansarda in care a amenajat un dormitor si livingul.

Da, livingul a fost amenajat la mansarda casei de 92 mp si nu la parter, cum m-as fi asteptat sau cum s-ar fi asteptat oricine. O alegere cel putin surprinzatoare, dar trebuie sa recunosc ca daca ar fi fost proiectata la parter, camera de zi n-ar fi aratat atat de spectaculos cum arata acum. Si nici n-ar fi fost posibila agatarea unui hamac in care Michael si prietenii lui sa se poata relaxa. Imi place cum arata, iar mobilierul accesoriile si textilele care compun decorul transmit atata caldura si relaxare!

In capatul opus al mansardei Michael si-a amenajat dormitorul, pe care l-a dotat cu un pat imens asezat langa o ferestruica prin care poate admira padurea verde ce inconjoara micuta casa din lemn. In locul unei noptiere obisnuite proprietarul foloseste un cufar din lemn pe care l-a gasit chiar aici, in casa. Simplu, practic si frumos.

Bucataria cu soba veche

La parter se afla bucataria, o camera destul de spatioasa, decorata acum in alb si albastru, a carei vedeta este o veche soba restaurata cu multa grija de Michael, care si-a dorit sa pastreze cat mai multe dintre elementele originale ale casei.

In vecinatatea bucatariei se afla baia si o mica incapere in care proprietarul si-a amenajat un birou si un spatiu de relaxare, iar imediat dupa se afla un al doilea dormitor, o camera in care sunt gazduiti prietenii lui Michael.

Imi place aerul de liniste si pace pe care il transmite acesta casuta rosie cu tamplarie din lemn – este in perfect acord cu peisajul inconjurator, cu verdele padurii. Sper sa-ti placa si tie ceea ce vei vedea in imaginile de mai jos :).

Sursa foto: Husohem.se

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *