Categorii
Gradina

Ronduri de gradina in alb si rosu cu floarea miresei si maci

mac rosu intr-un camp de gypsophila floarea miresei


Am o propunere pentru gradinarii incepatori, dar si pentru cei iscusiti care nu au prea mult timp liber: ronduri cu maci rosii si floarea miresei. Cu munca putina si cheltuieli minime veti obtine rezultate pentru care veti fi invidiati de vecini si prieteni.

Gypsophila (Floarea miresei) este o planta delicata, inalta de aproximativ 30-50 cm, ramificata de la baza, cu flori mici si dese, de culoare alba. Pe de alta parte, macul este o planta inalta, uneori poate atinge 1 m, cu tulpina dreapta, putin ramificata cu flori mari, solitare, de culoare rosie. Deci, sunt foarte potrivite impreuna, punandu-se reciproc in valoare: ea, firava, isi etaleaza trena alba, dantelata deasupra solului, el, mandru, impozant, dar in acelasi timp usor aplecat spre ea, gata sa o protejeze.

Unde le plantam si cum le ingrijim

Ambele plante au nevoie de lumina si soare. Solul va fi unul obisnuit cu pamant de gradina, nu au nevoie de substante fertilizante.

Primul pas este pregatirea solului, care se face primavara, inainte de insamantare. Se curata de buruieni terenul ales, se afaneaza, se niveleaza, dupa care se insamanteaza in solul umed. Presarati la inceput semintele de gypsophilia, care trebuie sa fie la o adancime de circa 1 cm in sol. Semintele de mac trebuie sa ramana deasupra solului, deoarece au nevoie de soare pentru a incolti. Respectivele seminte se gasesc in magazine. Umiditatea se va mentine pana la incoltire.

Perioada de inflorire

Floarea miresei infloreste in iunie-august, dar perioada de inflorire i se poate prelungi daca o insamantati in etape, la 2-3 saptamani, una dupa alta. Macul infloreste incepand cu luna mai, pana in august. Semintele cazute pe sol dupa ofilirea florilor vor da nastere altor plante in anul viitor.

Dupa inflorire cele doua plante nu vor mai avea nevoie de ingrijire speciala. Se vor uda din cand in cand in perioadele mai secetoase si se vor curata buruienile pentru a se pastra rondurile curate.

Sursa foto: zerbinipaysage.fr

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *