Categorii
Intrebari de la cititori

Sfaturi montare hota cu recirculare a aerului

Buna. Vreau sa montez o hota cu recirculare a aerului din diverse motive: nu vreau sa fac gaura in perete, iar balconul este la bucatarie si ar insemna ca tubul de evacuare sa treaca prin tot balconul.
Din pacate mobila de bucatarie este cat de cat aproape de tavan, cred ca mai sunt 10 cm pana la tavan.
Ar fi asta o problema? Ma gandesc ca nu o sa aiba loc pe unde sa iasa aerul, ca poate afecta tencuiala tavanului. Ce ma sfatuiti?


Intrebare de la Dana, pe adresa redactiei: Sfaturi montare hota cu recirculare a aerului.

3 răspunsuri la “Sfaturi montare hota cu recirculare a aerului”

In urma cu 10 ani am achizitionat o hota de putere mare, cu doua motoare, de la o firma renumita, hota care putea functiona cu evacuare exterioara sau cu recircularea aerului filtrat prin filtru de carbune. Atunci am ales a doua varianta pentru ca era mai usor de montat, insa eficacitatea hotei a fost slaba. Anul trecut am scos filtrul de carbune si am schimbat modul de functionare al hotei, montand tubul de evacuare exterioara cu accesoriile necesare: clapeta anti vant, dispozitiv care impiedica patrunderea ploii etc Acum sunt multumita, au disparut aburul si mirosurile, aerul din bucatarie este schimbat de trei ori in decurs de o ora. Iar problema cu gaurirea zidului de beton a fost simpla pentru ca s-a folosit un fel de utilaj care nu a facut niciun deranj in bucatarie.

Trebuie sa mai completez ca hota nu trebuie asezata atat de sus, ci la o anumita distanta deasupra aragazului. Informati-va bine inainte, deoarece riscati sa nu aveti rezultatul scontat si sa fie nevoie sa faceti schimbari.

Multumesc pentru raspuns! Am ales pana la urma o hota cu evacuare, momentan s-a dat gaura pt burlan si sper sa iasa bine intr-un final pentru ca dulapurile de sus vor fi un pic mai adanci pentru a putea acoperi gaura (care nu putea fi data decat acolo..).

O zi frumoasa!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *