Categorii
Gradina

Tamarix (Catina rosie) – arbust ornamental cu aspect de flamingo roz

Tamarix arbust ornamental cu flori mici roz


Frunze, flori, culori, aspect – totul este aparte la acest arbust ornamental. Asa ca am cautat si am gasit informatii despre Tamarix, informatii pe care vi le impartasesc, pentru ca merita sa-l aveti in gradina.

Informatii generale

Tamarixul face parte din familia Tamaricaceae, care cuprinde peste 50 de specii. Se poate prezenta ca o tufa sau ca un arbust. Poate atinge inaltimi de 2-4 m. Frunzele scurte si subtiri ca niste ace sunt de culoare verde-cenusiu, iar florile mici de culoare roz-liliachiu sunt in numar atat de mare incat ii imbraca aproape in intregime ramurile usor arcuite. In ansamblu are un aspect diafan si pare fragil, dar in realitate este un arbust foarte rezistent.

Conditii de trai, inmultire si ingrijire

Se dezvolta bine in orice fel de sol; in solurile cele mai sarace, cat si in cele cu procent ridicat de sare, cum sunt plajele nisipoase ale marilor, excesul de sare fiind eliminat prin frunze.

Radacinile Tamarixului patrund adanc in pamant, ceea ce il face sa fie foarte rezistent la ger, la seceta si la vant. O singura pretentie are: sa stea la soare.

Este foarte decorativ pentru gradina pe perioada infloririi. Infloreste inca din martie-aprilie, pana sa i se desavarseasca inverzirea, iar florile persista pana la sfarsitul verii sau chiar pana in septembrie daca intarzie toamna.

Tamarixul are cresterea rapida si arata bine plantat fie ca arbust solitar, fie lasat sub forma de tufa daca nu i se inlatura lastarii.

Se inmulteste prin butasi sau prin seminte. Acum gasiti puieti si in magazine.

Sursa foto: Florera

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *