Categorii
Intrebari de la cititori

Tencuiala pe baza de ciment – var sau pe baza de var?

Buna ziua. Urmeaza sa tencuiesc casa, aproximativ 300 mp. Cer sfat legat de tencuiala, sa fie tencuiala pe baza de ciment – var sau pe baza de var. Mi-a fost recomandat Baumit mpi 25 (pe baza de ciment – var) si un produs de la Hasit (pe baza de var). Nu stiu pe ce varianta sa merg. Mulțumesc anticipat!


Intrebare de la Lucian, pe adresa redactiei: Tencuiala pe baza de ciment – var sau pe baza de var?

11 răspunsuri la “Tencuiala pe baza de ciment – var sau pe baza de var?”

gasiti fisele tehnice online si in functie de cerinte puteti vedea ce corespunde dpdv tehnic.

Buna ziua domnule Lucian,
Indiferent de varianta de tencuiala pe care o veti alege, pentru a proteja pe termen lung tencuiala, zidul si imobilul in totalitatea sa, va recomandam aditivarea tencuielii alese cu SurfaMix, in vederea impermeabilizarii.
SurfaMix este un aditiv nanotehnologic, pe baza de apa, fara latex, pentru mortarurile pe baza de ciment si ipsos, un aditiv pentru tencuieli ce mareste aderenta pe suprafetele de aplicare (dubland-o). Imbunatateste elasticitatea si reduce fisurile, formarea si contractarea crapaturilor care ar putea absorbi apa. Imbunatateste lucrabilitatea si mareste timpul de lucru al amestecului. Mai mult decat atat, SurfaMix reduce absorbtia apei cu pana la 70%.
Pentru rezistenta maxima la apa, folositi SurfaPore C.

cel mai bun si mai trainic e cimentul varul si nisipul sant meserias de 15 ani an tencuit.Tencuitu mecanizat e o prostie ei nu dau sprait anainte tencuiala pe ce face priza?0764454360 mai multe detalii

Buna seara d/le Lucian,din experienta practica de peste 30 de ani si studiind noile tehnologii in toti acesti ani va pot da sfaturi la intrebarea dv.,dar pentru asta va rog sa mi trimeteti un nr.de tel.pe care sa va pot contacta.Este foarte inportant de stiut ca vanzatorii de materiale de constructii sunt doar vanzatori nu si soecialisti in tehnologiile materialelor pe care le vand.Daca o sa am posibilitatea sa va contactez,o sa va demonstrez.Eu momentan sunt in afara tarii,dar o sa revin peste scurt timp.E-mail neaguvasile1966@gmail.com O seara frumoasa va urez.

pentru cine nu are habar de notiuni de fizica si chimie tencuiala clasica merge la orice dar realitatea demonstrata stiintific este alta. probabil pentru unii scriu ozn-uri dar eu lucrez cu toate tipurile de finisaje manuale si mecanizate si vad diferentele. as fi batut in cap sa cred ca pot realiza in betoniera mortar mai bun decat cel la sac produs de un laborator specializat.

Daca nu-i prea tarziu inca, va pot spune ca tencuiala pe baza de var este cea mai recomandata.
Varul este un material ecologic, care purifica aerul din încăpere, absorbind dioxidul de carbon si eliberând oxigenul in atmosfera. Are rol si de reglare a umidității. Zonele supuse frecvent umidității, se recomanda a fi tencuite cu material pe baza de ciment, deoarece acesta este mai puțin permeabil.
Nici tencuielile pe baza de ciment nu sunt de neglijat. Acestea sunt mai ieftine, mai ușor de aplicat, si dezvolta o rezistența la compresiune mai mare. Se recomanda mai ales pe suporturile ce prezintă un aspect mai dur, dar nu numai.
Nu in ultimul rând ar mai fi si tencuielile pe baza de ipsos. Acestea nu se aplica in bai si bucătarii. Reglează umiditatea din încăpere, are permeabilitate la vapori, unele dintre acestea se finisează aproape in stagiul de glet, necesitând doar mici reparații, in vederea zugrăvirii peretelui.
Despre tencuieli, pot spune multe, dar cred ca va puteți convinge singur cu privire la utilitatea lor, consultând fisele tehnice, ce le puteți Descarcă de pe site ul fiecărei firme producatoare.
Succes!!!

Buna ziua domnule Lucian,
Va rugam sa luati in calcul, pe langa tencuielile clasice prezentate anterior, si tencuielile termoizolante (utilizabile atat la exterior, cat si la interior). Având caracteristici deosebite, FeatherPlast a fost creata ca o alternativa la sistemele clasice de termoizolare. FeatherPlast este o tencuiala impermeabila, ignifuga (clasa A), antifonica, foarte usoara (4,5 kg/mp vs. 12,5 kg/mp pentru o tencuiala pe baza de ciment, cu adaos de perlit), λ=0,048 W/(mK).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *