Categorii
Intrebari de la cititori

Usi albe sau maro ca si parchetul?

Buna ziua! Am construit o casa mare, zic eu, 130 mp pe nivel si acum am cumparat parchetul, dar nu si plinta, pentru ca nu suntem hotarati asupra culorii usilor de interior. Parchetul este un maro deschis (Egger – northland oak brown) si vrem usi albe cu plinta alba sau maro si plinta culoarea parchetului. Termopanele sunt maro nuc. Mobila o sa fie alba sau culori deschise.


Va rog sa ma ajutati cu un sfat! Usi albe sau maro? Si daca raspunsul va fi maro, ar urma alta intrebare: maro ca si parchetul sau mai inchis?
Usa de la bucatarie este lata de 1,65 m. Ce sfat imi dati? Sa facem usa plina, la fel ca restul usilor din casa sau o rama cu sticla mata?
Mentionez ca la parter din zona de zi nu se vede decat usa de la bucatarie, celelalte 3 usi care le avem fiind usa de la camara (in bucatarie), usa de la baie si birou (intr-un hol mic).
Va citesc cu interes toate articolele si raspunsurile pe care le dati si tare imi doresc sa ma „luminati” si pe mine! Multumesc!

Intrebare de la Mihaela, pe adresa redactiei: Usi albe sau maro ca si parchetul?

7 răspunsuri la “Usi albe sau maro ca si parchetul?”

Buna Mihaela.Eu as face asa…sa le luam in ordine…usi albe,plinta alba si parchet maro (nu conteaza inchis sau deschis),o sa existe un contrast oricum.Usa de la bucatarie as face-o plina,nu cu geam (prea seamana a usa de baie,cu geam).Sper ca ti-am fost de folos.Am incercat sa fiu scurta si la obiect.

Buna, Mihaela!

SUnt de acord cu sugestiile Cameliei, cu exceptia ideii de usa plina la bucatarie. Personal, consider ca usile pline sunt necesare doar in cazul dormitoarelor si a bailor (da, prefer o usa plina la baie mai degraba decat in cazul unei bucatarii sau a unui living), unde avem nevoie de intimitate. In cazul bucatariilor si a cmaerelor de zi usile pot fi dotate cu geamuri cat de mari, chiar si de sus pana jos, lucru care va facilitatea difuzarea luminii naturale. Desigur ca o usa cu suprafata vitrata mare va expune bucataria, ceea ce te va obliga sa o pastrezi absolut mereu impecabila. Dar nu cred ca acest lucru este o problema 🙂

Un alt motiv pentru care as alege o usa vitrata in bucatarie este latimea acesteia: cred ca o usa plina va incarca vizual decorul. Nu te-ai gandit la varianta a doua usi sau a unei usi mai late si a unui puisor? Mi se pare totusi ca 165 cm sunt cam multi pentru o singura foaie de usa…

La final, iti voi recomanda sa rasfoiesti urmatorul articol, unde vei gasi si mai multe variante de usi vitrate:

https://www.casadex.ro/2015/09/de-ce-imi-plac-usile-de-interior-si-plintele-albe/

Sper sa-ti fie utile parerile noastre 🙂

Buna! Nici acum nu sunt hotarata ce culoare de usi interioare sa aleg. Abia acum am comandat usa la bucatarie, toata de sticla, din doua parti. Insa nu stiu daca sa fie mata sau transparenta??? In final am pus mobila alba peste tot, parchet maro, plinta maro. Imediat ne mutam si nu stiu ce culoare sa comand usile.

Buna, MIhaela!

Usile pot fi albe (in contrast cu parchetul) sau in ton cu parchetul si mobila. este casa ta, tu alegi, cum e si firesc 🙂 Iar daca ar fi sa aleg, as merge pe sticla mata in bucatarie, dar este o preferinta pur subiectiva bazata pe ideea nevoii de intimitate, de mascare a unui spatiu si de intretinere mai usoara.

Buna, Victoria! Multumesc frumos pentru sfaturi. In final am ales usa din sticla mata la bicatarie, iar restul usilor o sa le fac albe, din brad (din stejar nu imi permit acum :(((). Oare cele din brad sunt o idee buna sau mai bine optez pentru Porta Doors? Multumesc!

Buna din nou, Iulia!

Usile din lemn masiv sunt frumoase, e adevarat, insa daca nu sunt confectionate din lemn perfect uscat isi pot modifica aspectul in timp. Chiar si cele bine uscate trec prin schimbari in functie de umiditatea mediului. Cred, asadar, ca usile de la Porta ar fi o optiune mai buna pe termen lung si care iti va da mai putine batai de cap.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *