Categorii
Intrebari de la cititori

Alegere culori parchet si decoratiuni in living

Buna ziua! Am un apartament de doua camere, 48 m pe care vreau sa il removez si am cateva nelamuriri, poate ma puteți ajuta. In living vreau sa pun caramida decorativa pe doi pereti respectiv: pe peretele cu geamul si inca unul in continuarea acestuia, iar restul peretilor sa ii fac albi. Pe perete cu caramida am cumparat o canapea chesterfield maro, iar mobila si ușile sunt albe. Ce culoare aleg pentru parchet? Ce culori mai pot folosi pentru decoratiuni? Mulțumesc.


Intrebare de la Bianca, pe adresa redactiei: Alegere culori parchet si decoratiuni in living.

3 răspunsuri la “Alegere culori parchet si decoratiuni in living”

Buna, Bianca!

Avand in vedere ca atat caramida pe care vrei sa o aplici pe doi dintre cei patru pereti ai livingului, cat si canapeaua chesterfield sunt in culori inchise, eu as alege o pardoseala intr-o nuanta deschisa, un stejar natur cu nervuri pronuntate ce imita cat mai fidel dusumeaua din lemn. Dar recunosc ca nici o pardoseala in culori inchise n-ar arata rau deloc, mai ales daca livingul este unul mare si luminos. In cazul in care vei opta pentru o pardoseala in culori inchise, iti recomand sa o accesorizezi cu o plinta alba (sunt curioasa ce culoare au usile de interior si daca le-ai montat deja).

In cazul unei pardoseli in culori inchise ar trebui sa te orientezi spre un covor neutru, asa cum sunt cele din iuta sau sisal, sau spre un covor crem care va forma o bariera intre canapeaua maro si pardoseala intunecata. Cateva exemple in imagini poti vedea aici: https://www.casadex.ro/2014/11/pardoseli-de-culoare-inchisa-in-decorul-casei-cum-le-asortam/

Pentru draperii si alte textile iti recomand sa te orientezi spre tonuri neutre in nuanta inului sau a panzei de sac.

Iar daca vrei o camera mai colorata, poti adauga in decor cateva elemente mai vii: un covor cu imprimeu etnic multicolor, cateva pernute galbene cu imprimeu geometric etc. Arunca un ochi pe imaginile urmatorului articol: https://www.casadex.ro/2016/03/accente-retro-in-amenajarea-unui-apartament-modern-de-45-mp-cu-scara-interioara/

Stimata VICTORIA,
Avem nevoie de sfaturile unui expert in design de interior pentru gasirea celui mai potrivit model/culoare de parchet la mobilierul deja existent al nostru.
Am intrat pe forum-ul casadex, intretinut de Victoria, DAR NU STIM CUM SA ATASAM POZELE MOBILIERULUI NOSTRU, la intrebarea de pe forum.

Cum putem lua legatura cu dumneavoastra pentru a beneficia de bogata dumneavoastra experienta.
SUNTEM IN IMPAS si ORICE VARIANTA ne POATE AJUTA.
(de exemplu) Putem veni la sediul CASADEX (nu cunoastem adresa), cu pozele mobilierului nostru, pentru a avea o scurta discutie, cu dumneavoastra sau altcineva?

Ne cerem scuze ca am apelat la a trimite acest mesaj ca un comentariu pe forum.

Va multumim pentru raspuns.

Maria Paraschivescu
cad.gis.rom@gmail.com
Bucuresti

Buna seara, Maria!

Ne poti trimite imaginile cu mobila si camera in care urmeaza sa fie folosita la andrei@casadex.ro 🙂 Noi le vom atasa mai jos, intr-un comentariu si apoi vom reveni cu o parere.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *