Cea mai mare comunitate home & deco din Romania - case, constructii, design, amenajari exterioare, interioare.

Cat de groasa trebuie turnata sapa?


Buna ziua, la o casa noua pentru hidroizolarea pardoselilor peste extrudatul grafitat de 50 mm, am pus plasa de 4 mm, acum urmeaza sa torn sapa, este suficienta sapa sa aiba 25-30 mm grosime sau trebuie sa fie mai groasa? Ma gandesc ca peste aceasta sapa vine izolatie pentru parchet, gresie la baie si bucatarie si ar putea sa fie probleme la usi.


Intrebare de la Viorel, pe adresa redactiei: Cat de groasa trebuie turnata sapa?

Forum CasaDex - Discutam despre constructii, case, amenajari, design interior, exterior

Etichete:

Autor |

Comentarii

Mihai Lazar in aprilie 3rd, 2016

Buna ziua,
Sapa trebuie turnata de minim 5 cm grosime, dar daca placa nu este turnata bine,( la nivel)
dat inainte de turnare , veti avea diferente de la un punct la altul foarte mari, va recomand sa puneti polistiren de 2-3 cm si sa turnati sapa de cel putin 5 cm, sapa mai rezistenta in timp este de tip beton , nisip cu amestec de margaritar, ciment, nu are moarte.
Cu respect,
Mihai Lazar

costea cristian in aprilie 4th, 2016

Buna ziua

Sapa este de doua feluri:
1.Sapa de egalizare cu rolul de a egala planeitatea orizontala a placii de beton pentru ceea ce urmeaza a fi montat deasupra si de a acoperi instalatiile sanitare(scurgerile cu pante) si termice (calorifere).
2.Sapa de finisaj(autonivelanta)-doar in zonele unde se monteaza parchet, turnata in strat de 2-3 mm, pentru a evita ca pietricelele fine de nisip ce se pot desprinde din sapa de egalizare sa distruge izolatia de parchet-nu se aplica daca sapa de egalizare este elicopterizata(deci f fina).

In cazul tau izolatia cu extrudat acopera instalatiile, deci poti turna o sapa subtire de egalizare.

Sapa se toarna de minim 2,5-3 cm, nu se armeaza decat daca o torni groasa(peste 7-8 cm), dar aceasta grosime este minima, deci daca ai placa de beton f dreapta vei avea aceasta cota peste tot(ceea ce nu cred).

Traseaza cu laserul toata placa de beton si pleci cu sapa de 2,5-3 cm in zona cea mai de sus, astfel cu posibilitatea ca sapa sa se mareasca, dar sa nu dai de zone in care vei avea sapa mai subtire sau de 1 cm sau chiar sub 0.

Sapa se prepara din nisip si ciment (exclus piatra)si se face semiumeda(NU CA BETONUL)
Sapa este pentru profesionisti, altfel vei baga saci intregi de adeziv de gresie sau iti va juca parchetul sub picioare.
Daca vrei un singur nivel la finit trebuie sa iti calculeze grosimile de gresie, de parchet si sa toarne cu diferentele respective, pe fiecare camera individual, in functie de ce pui acolo(grosimile lor).
Exemplu: un parchet de 2cm intr-o camera si o gresie de 1 cm in cealalta camera(vei turma o sapa mai mare cu 1 cm in camera cu gresie-cu rupere la mijlocul tocului de usa)

Mai multe detalii la tel.0744.310.445 sau email:cccristian77@yahoo.ro

Cu stima

FLOARE VIOREL in aprilie 4th, 2016

Buna ziua,daca torn sapa de 2.5-3cm si nu armez cu plasa peste extrudatul grafitat nu am surprize cand introduc mobilierul daca am corpuri masive si grele?

Stefan 51 in aprilie 4th, 2016

buna seara
la o casa noua miscarile reologice dureaza si 25 de ani, adica se aseaza ideal este sa turnati o sapa flotanta care protejeaza stratul final de fisuri, dati cautare pe net si aveti acolo tot ce trebuie sa stiti ca sa nu faceti gafe pe care le veti regreta

Mihai Lazar in aprilie 4th, 2016

Domnulor m-am cam saturat de profesori, pe acest sait, o sapa nu ai cum sa o torni peste polistiren fara sa fie armata, cu nisip si ciment le fac si eu de vreo 20 de ani, dar am observat ca se macina si apar crapaturi (fisuri) si nici nu face priza cu placa , acum am mers si pe varianta cu nisip + margaritar, este mai bine inchegata .

Mihai in aprilie 17th, 2017

Cumpăr sapa la sac întrebarea e cât intra la mp pe 5cm grosime?

Marius in aprilie 3rd, 2018

Aprox 20kg/mp/cm

Parerea ta conteaza. Scrie un comentariu

(regulament comentarii)

Linkurile externe sunt acceptate doar in comentariile utile comunitatii casadex.ro

Bifeaza casuta de mai sus daca vrei sa fii anuntat pe email cand apar raspunsuri la aceasta discutie si apoi apasa butonul "Trimite comentariul"

Regulament privind comentariile.
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor - Detalii