Categorii
Intrebari de la cititori

Cat de groasa trebuie turnata sapa?

Buna ziua, la o casa noua pentru hidroizolarea pardoselilor peste extrudatul grafitat de 50 mm, am pus plasa de 4 mm, acum urmeaza sa torn sapa, este suficienta sapa sa aiba 25-30 mm grosime sau trebuie sa fie mai groasa? Ma gandesc ca peste aceasta sapa vine izolatie pentru parchet, gresie la baie si bucatarie si ar putea sa fie probleme la usi.


Intrebare de la Viorel, pe adresa redactiei: Cat de groasa trebuie turnata sapa?

8 răspunsuri la “Cat de groasa trebuie turnata sapa?”

Buna ziua,
Sapa trebuie turnata de minim 5 cm grosime, dar daca placa nu este turnata bine,( la nivel)
dat inainte de turnare , veti avea diferente de la un punct la altul foarte mari, va recomand sa puneti polistiren de 2-3 cm si sa turnati sapa de cel putin 5 cm, sapa mai rezistenta in timp este de tip beton , nisip cu amestec de margaritar, ciment, nu are moarte.
Cu respect,
Mihai Lazar

Buna ziua

Sapa este de doua feluri:
1.Sapa de egalizare cu rolul de a egala planeitatea orizontala a placii de beton pentru ceea ce urmeaza a fi montat deasupra si de a acoperi instalatiile sanitare(scurgerile cu pante) si termice (calorifere).
2.Sapa de finisaj(autonivelanta)-doar in zonele unde se monteaza parchet, turnata in strat de 2-3 mm, pentru a evita ca pietricelele fine de nisip ce se pot desprinde din sapa de egalizare sa distruge izolatia de parchet-nu se aplica daca sapa de egalizare este elicopterizata(deci f fina).

In cazul tau izolatia cu extrudat acopera instalatiile, deci poti turna o sapa subtire de egalizare.

Sapa se toarna de minim 2,5-3 cm, nu se armeaza decat daca o torni groasa(peste 7-8 cm), dar aceasta grosime este minima, deci daca ai placa de beton f dreapta vei avea aceasta cota peste tot(ceea ce nu cred).

Traseaza cu laserul toata placa de beton si pleci cu sapa de 2,5-3 cm in zona cea mai de sus, astfel cu posibilitatea ca sapa sa se mareasca, dar sa nu dai de zone in care vei avea sapa mai subtire sau de 1 cm sau chiar sub 0.

Sapa se prepara din nisip si ciment (exclus piatra)si se face semiumeda(NU CA BETONUL)
Sapa este pentru profesionisti, altfel vei baga saci intregi de adeziv de gresie sau iti va juca parchetul sub picioare.
Daca vrei un singur nivel la finit trebuie sa iti calculeze grosimile de gresie, de parchet si sa toarne cu diferentele respective, pe fiecare camera individual, in functie de ce pui acolo(grosimile lor).
Exemplu: un parchet de 2cm intr-o camera si o gresie de 1 cm in cealalta camera(vei turma o sapa mai mare cu 1 cm in camera cu gresie-cu rupere la mijlocul tocului de usa)

Mai multe detalii la tel.0744.310.445 sau email:cccristian77@yahoo.ro

Cu stima

Buna ziua,daca torn sapa de 2.5-3cm si nu armez cu plasa peste extrudatul grafitat nu am surprize cand introduc mobilierul daca am corpuri masive si grele?

buna seara
la o casa noua miscarile reologice dureaza si 25 de ani, adica se aseaza ideal este sa turnati o sapa flotanta care protejeaza stratul final de fisuri, dati cautare pe net si aveti acolo tot ce trebuie sa stiti ca sa nu faceti gafe pe care le veti regreta

Domnulor m-am cam saturat de profesori, pe acest sait, o sapa nu ai cum sa o torni peste polistiren fara sa fie armata, cu nisip si ciment le fac si eu de vreo 20 de ani, dar am observat ca se macina si apar crapaturi (fisuri) si nici nu face priza cu placa , acum am mers si pe varianta cu nisip + margaritar, este mai bine inchegata .

Am folosit sapa autonivelanta Mindo CLS40 si se intarest in 2 minute. Cum e posibil asa ceva? Oricum asta e mai buna decat prostia de CN68 de la Ceresit, care e ipsos curat.

A mai patit cineva? Am camere cu diferenta si de 2 cm si trebuie sa la aduc la nivel. Sa torn intai sapa normala si apoi la mm sa aduc cu autonivel?

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *