Categorii
Intrebari de la cititori

Este 16000 euro un pret corect pentru manopera casa la rosu?

Buna ziua. As vrea un sfat referitor la costul unei case cu amprenta de aproximativ 115 mp si desfasurat 300 mp (d+p+m).
M-am inteles cu constructorul la 16.000 E pentru casa la rosu – pentru manopera cu popi, cofrage, etc. eu venind doar cu materialele – iar demolarea casei care se afla pe teren s-a achitat separat in functie de zile si ore lucrate. Dupa demolarea care includea si un demisol s-a continuat cu sapatura pentru casa pana la ~3m.


Intrebarile mele ar fi urmatoarele:
1. E normal ca sa mi se ceara bani pentru sapatura de DUPA demolare separat de cei 16.000E la care ne-am inteles? Eu am presupus automat ca ce mai e de sapat dupa demolare intra la inceperea lucrarilor efective pentru constructia casei deci in cei 16.000E.
2. Este 16.000E un pret corect pentru dimensiunea si conditiile mentionate care sa includa si sapatura? Ma gandesc ca poate sunt eu absurd si cer prea mult de banii la care ne-am inteles.
Multumesc.

Intrebare de la Ion, pe adresa redactiei: Este 16000 euro un pret corect pentru manopera casa la rosu?

16 răspunsuri la “Este 16000 euro un pret corect pentru manopera casa la rosu?”

Mult, foarte mult Domnule.
Eu am construit de curand o casa de 280 mp , la rosu. 140 mp parter-140mp etaj construit.
Manopera a fost de 7500 euro, cofraje, popii, vibratoare, compactoare, scule a venit firma.
In rest caramida fierul fasonat si betoanele de statie m-am ocupat eu.
Am lucrat dupa proiect fara abateri.
Am avut si diriginte de santier care a fost mereu printre oameni.
Va sugerez sa mai cautati, am gasit nebuni care au cerut luna de pe cer, 12-15 mii euro.
Ca doar bani vin din cer, ma refer la profitorii ca doar nu suntem Becali sau Tiriac.

Dl. Neculai Adrian, intelegerea a fost facuta cu firma nu echipa.

Dl. Raicu – Pretul mentionat de dvs mi se pare fabulos. Dintr-un calcul simplu manopera ar fi undeva la 27 E/mp. Sincer va zic, as vrea sa gasesc si eu o firma serioasa la asemenea costuri dar din ce am cautat nu am gasit nici pe aproape.

Chiar dinainte sa scriu aici ma batea gandul sa caut pe altcineva sa preia lucrarea. Nu ar fi chiar atat de greu deoarece doar sapatura e finalizata urmand ca marti sa se inceapa lucrarile pt fundatie. Daca puteti recomanda o firma in zona Galatiului care poate prelua lucrarea dupa Paste, chiar va rog.

Atunci ar trebui stipulat in contract sau intrun deviz inaintat la oferta toate operatiunile ce trebuiesc executate ,daca doriti un deviz profesional din partea firmei noastre va putem ajuta cu placere dar trebuie sa trimiteti listele cu cantitati ce se regasesc in proiect.Constructia se executa in judetul Galati?

Buna ziua
In caz ca ați sistat lucrările cu respectivul „Constructor” am rugămintea de a ma contacta pentru o reevaluare manopera/preț a întreg imobilului Dvs.

Țin sa precizez ca anumiti beneficiari se iau după „vorbe” până la la faza practica,iar atunci încep problemele: Bani in avans, calitate 0, termen depășit, si multe altele…

Nu va acuza nimeni, toți învățam din greșeli.
Dacă vreți sa ne auzim va aștept cu un telefon.

Va doresc Paste Fericit alături de cei dragi.

Cu stima: Marius Construct
Adresa email: cennt2006@yahoo.com
Telefon: 0742737334

16000 de euro pentru 300 de mp desfasurati? Asta da,chilipir.Eu as fi cerut 8000 de euro. Adica exact pe jumatate.Constructorul respectiv a avut noroc. Adat peste un……..”mina larga”,darnic cu toata lumea.Sau poate banii au venit usor……..Si eu sunt dispus sa ofertez in caz ca beneficiarul reziliaza contractul respectiv.

Vi sa prezentat un deviz in care erau stipulate toate lucrările executate si plata acestora pentru manoperele executate (infrastructura, suprastructura). Daca da, atunci si sapatura trebuia inclusa cu costurile aferente. Daca nu, ar fi bine să va așteptați la incarcarea devizului la sfârșitul lucrărilor, avand de plătit și sume nejustificate pentru lucrări efectuate (si neefectuate).

Caz real.
Fabricutza De Kasutze-Iasi prezintă un deviz pentru o lucrare (de la prima pana de harlet pana la ultimul surub care se pune pe acoperis) care, ulterior, va fi executata de alta firma. La sfârșitul lucrărilor sa prezentat un deviz cu toate lucrările efectuate, iar prețul final a fost cu aprox. 4000 euro mai mare decât cel inițial.Contactat de beneficiar pentru a primi sfaturi cum sa procedeze, l-am rugat sa-si ia un avocat bun sau sa plătească. Ar mai fi o varianta :sa plătească o expertiza care sa demonstreze calitatea serviciilor, a materialelor și a lucrărilor efectuate propriu-zis, deoarece nu a avut nici diriginte de șantier.

Îmi pare rău de ce se întâmplă în acest domeniu, atunci când se pune accent mai mult pe prețul ieftin decât pe calitatea serviciilor.

Mai sunt încă constructori seriosi, putini, dar mai sunt. Dar sunt greu de găsit.

Fabricutza De Kasutze-Iasi
foreman_construct_building@yahoo.com

Buna ziua
Acest caz, poate va fi o lectie pentru cei care cauta firme (lucratori) CU RECOMANDARI……

Pretul pt constructie.oricat ar fi de complicat proiectul nu trebuia sa fie mai mare de 13000 .tinand cont ca e si demisolul.dar nici cu 8000 nu o face o firma care ofera calitate.Constructia la rosu cuprinde si sapaturile.nu trebuia sa platiti in plus nimic.Daca nu va intelegeti cu acea firma .si nu gasiti pe cineva de acolo suntem o firma din vn Focsani si va putem prelua lucrarea.nr tel 0761078433.Va salut

cel mult 8000 Euro costa. gasiti destule firme care lucreaza la 30-35 mp.

Nu știu caracteristicile proiectului sau înțelegerea pe care ați facut-o cu constructorul, daca ati semnat vre-un contract sau nu. Cert este că acum aveti indoieli in privința prețului pe care îl plătiți. Cu cat cautati mai mult păreri pe internet cu atât veti fi mai incurcat. Aici găsiți tot felul de oferte care mai de care mai atrăgătoare. Daca ati vazut si alte lucrari ale respectivului constructor și v-au placut atunci mergeti mai departe. Trebuie să fie o conlucrare buna intre beneficiar si constructor altfel veti avea numai batai de cap….
Prețul cerut (nu stiu toate condițiile) mi se pare ok.daca este firma si ați semnat un contract. De obicei se practică un pret de 50€/mp., mai ales ca spuneți ca respectivul vine cu cofrage si popi. Aveti idee cat costa doar cofragul din care se tot pierde ?
Multi afiseaza preturi per mp. dea dreptul halucinante:27-37 €/ mp. Cu ce fel de muncitori lucreaza ei? Poate ca au unii cu cheita in spate sau poate niste sclavi cumparati. Si de ce ar lucra de exemplu un dulgher aici pe 1500-2000 de lei in loc de 1500-2000 de euro in Europa.
Fraților, nu mai cereti preturi de mizerie sa ademeniti clienți. Daca lucrați cu simț de raspundere nu puteți plati muncitorii in bataie de joc căci , mai devreme sau mai târziu tot o sa plece. Si asa mana de lucru calificata este pe cale de dispariție.

Noi, constructorii ,am ramas o categorie defavorizata in condițiile in care peste tot se trambiteaza măriri de salarii. De unde ? De pe 37€ per. mp.construit, domnilor?

nu este normal sa dai un pret fara sa vezi un proect .personal nu as angaja pe nimeni cu o imaginatie prea bogata .Am facut o casa probabil asemanatoare ,cu subsol[pereti] din beton armat 2 placi de beton intre nivele plus acoperis totusi pretul a fost mult mai mic Pentru dumneavoastra cel mai bine este sa vedeti mai multe oferte si important lucrari executate de firmele[echipele] respective

BUNA SEARA
Ieftin si bine!!,. greu,… cam imposibil de gasit.La o constructie este vorba de munca,nu de comert ,munca trebuie platita.Cum a mai spus unul singur mai sus ,daca a-ti vazut lucrari executate de acest constructor ,ati fost multumit,a-ti negociat , „ati batut palma” nimanui nu-i place sa se schimbe [regurile] preturile in timpul jocului.[vedeti ce contract ati semnat]
Sunt si eu de ceva timp pe acest sait,am executat si cateva lucrari de aici’ in zona Valcea de unde sunt si una in Craiova pt cineva din SPANIA si acum mai am ceva lucrari tot de aici pt clienti din strainatate,lucrarile find in VALCEA.Nu inteleg cum unii pot face oferte in toata tara la niste preturi care eu nu le pot executa pe plan local [domnilor salariul minim s-a facut 1250lei,deci cartea de munca platita=700lei aproape+concediu??,scule,echipament..]
Din ce am vazut ,cei care oferteaza aici din VALCEA,sunt, printre constructori,si cativa fosti investitori care faceau blocuri si case de vanzare ”in stilul lor de a construi” care acum nemaiavand cui vinde sau reorientat si construiesc in stilul lor sau intermediaza lucrari prezentand blocuri executate, nu stiu daca si in alte zone este la fel?
In concluzie munca trebuie platita,mult,.. putin,..fiecare cum apreciaza,dar din ce am intalnit in acest domeniu toti clienti nemultumiti au fost cei care au lucrat la preturi mici si mai ales cu ”meseriasi” Mai sunt nemultumiri si in cazul firmelor, dar mai putine la calitate, si mai mult la pret, dupa cum se vede si din comentariile de mai sus,dar mai bine platesti odata cat ai negociat, decat cel mai ieftin si de mai multe ori.Este un proverb care este valabil MAI ALES in acest domeniu LENESUL MAI MULT ALEARGA IAR ZGARCITUL MAI MULT PAGUBESTE
STIMA

buna ziua.
imi cer mii de scuze pentru intrebare:
la ce pret s-ar evalua modificarea unui acoperis si ridicarea unei mansarde pe o suprafata de 100 mp? specific ca in cadrul mansardei se vor face 3 dormitoare suspendate…
am avut un evaluator, care in prima faza mi-a cerut 17000 €, si apoi 20000-25000€ sa intre in casa. aseara am chemat un alt evaluator si mi-a spus cu indulgenta 30000€ ….:(((((

Buna seara doamna Alecsandra dar nu spuneti locatia noi construim ieftin 0764454360

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *