Categorii
Gradina

Hortensia Annabelle (Hydrangea arborescens Annabelle)

flori de hortensie alba Strong AnnabelleHortensiile, plante perene, dau un farmec aparte gradinii fie ca sunt plantate in ronduri, borduri inalte, sau combinate cu alte flori, prin bogatia tufelor si prin frumusetea deosebita a florilor. Una dintre speciile cele mai spectaculoase de hortensii este Hydrangea arborescens cu tufa inalta de circa 1,5 metri si cu flori mari albe cu o usoara tenta verzuie, cunoscuta sub numele Annabelle.


Hortensia Annabelle are ramuri viguroase, drepte, frunzele de culoare verde intens, ovale, mari, pot avea lungimea de 20 cm, iar florile grupate in buchete sferice ating 15-20 cm in diametru, chiar mai mult la soiul Strong Annabelle. Perioada de inflorire este iulie-august.
Hortensia iti poate infrumuseta si balconul sau terasa, ca planta de ghiveci, in conditiile in care ar avea soare mai multe ore pe zi.

Plantare, ingrijire, inmultire hortensia Annabelle

Perioada cea mai buna pentru plantarea hortensiei este toamna, dar nu mai tarziu de luna octombrie. Solul trebuie sa fie fertil, cu un PH echilibrat si foarte important, sa fie bine drenat, altfel planta poate suferi grav din cauza mucegaiurilor.

Hortensia Annabelle se va dezvolta bine si va avea inflorescente mari, daca va avea lumina si soare din belsug, se va evita din aceasta cauza plantarea in umbra zidurilor sau a arborilor.

Nici la apa nu trebuie sa faceti economie cand e vorba de udarea hortensiei; nu este recomandata udarea zilnica, preferabil este sa fie udata la 3-4 zile cu o cantitate mai mare de apa.

In perioada de inflorire o puteti ajuta cu un suport, florile mari apasa greu pe umerii ramurilor si ar putea aduce daune plantei. Pentru o inflorire bogata a hortensiei Annabelle puteti fertiliza solul cu un ingrasamant bogat in fosfor.

Incepand cu luna august se opreste fertilizarea, planta trebuie sa intre in perioada de rapaus, perioada ce o va ajuta, ca si in cazul altor plante perene, sa prinda puteri noi pentru dezvoltarea armonioasa din anul urmator.

Primavara se impune o usoara toaletare a hortensiei, care sa includa curatarea terenului din jur de buruieni, afanarea pamantului, taierea ramurilor uscate si deteriorate in perioada de iarna sau crescute necorespunzator cu aspectul tufei.

Este rezistenta la frigul iernilor de la noi; daca locuiti in zone cu ierni geroase puteti, ca masura de precautie, sa musuroiti la baza plantele tinere, sau chiar sa le protejati cu frunze uscate si cu folie.

Inmultirea hortensiei Annabelle se face prin butasi, la sfarsitul verii.

Sursa foto: Jacques Briant

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *