Categorii
Intrebari de la cititori

Trifoi alb sau gazon intr-o curte cu trafic intens?

Buna ziua! Vom achizitiona in curand o casa cu o curte destul de mica (cam 200 mp liberi) pe care am vrea sa o amenajam incat sa o transformam intr-un loc placut de petrecut timpul. Pentru asta, am dori sa construim un foisor, un loc de joaca pentru copii si intre ele am vrea sa pozitionam un mobilier de gradina format dintr-un coltar si o masuta.


As vrea sa stiu ce tip de gazon s-ar preta la o utilizare intensa si mai ales pe care sa poata fi asezat mobilierul de gradina incat sa nu se usuce (am vorbit la o firma care monteaza rulouri si mi-au spus ca in niciun caz nu putem amplasa mobilier de gradina pe el pentru ca moare si nici sub locul de joaca pentru copil nu e indicat sa punem gazon din cauza traficului intens.
Asadarm ce ma sfatuiti? Documentandu-ma am vazut ca multe persoane sunt multumite de folosirea trifoiului alb in loc de gazon si ca acesta este mult mai rezistent si usor de intretinut. Cand e mai bine sa il semanam avand in vedere ca acum e aproape inceputul verii? Pe suprafata semanata se poate calca?

Intrebare de la Alina, pe adresa redactiei: Trifoi alb sau gazon intr-o curte cu trafic intens?

6 răspunsuri la “Trifoi alb sau gazon intr-o curte cu trafic intens?”

Buna Alina!

De departe cel mai bun este gazonul tip sport, pe care il poti semana acum fara probleme.Noroc

Multumesc. Despre trifoiul alb ce parere aveti? Am citit despre el ca ar avea rol si in combaterea buruienilor. Daca ne hotaram sa plantam gazon sport dupa cat timp se poate calca pe el? Este adevarat ca pe gazon rulouri nu se poate aseza mobilier de gradina?

Combinatia gazon cu trifoi mic alb este excelenta(stiu din experienta).Atentie mare la samanta de trifoi sa nu fie de trifoi rosu sau lucerna.Eu fac un ameste de 3-4 kg de samanta de gazon cu 1/2 kg samanta de trifoi alb.

Am auzit ca in timp trifoiul ar sufoca gazonul ptr ca se inmulteste rapid si peste ceva vreme ar ramane doar trifoiul. Asa o fi?
Si mai e un aspect pe care nu l-am mentionat, avem caine si am inteles ca urina lor ataca rau gazonul

Buna Alina Marin!

Asa este ai dreptate trifoiul alb pitic sufoca toate balariile pana si pirul.In privinta Mascotei pe care o ai sfatul meu ar fi sa il inveti sa faca pipi la olita, sau sa ii pui Pempars…Sanatate

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *