Categorii
Amenajari si decoratiuni interioare

Accente ciocolatii si stropi de turcoaz intr-o bucatarie cu mobilier alb

1-mobila alba pe colt bucatarie moderna 10 mpConstat cu bucurie – de parca m-ar afecta personal intr-un anume fel – ca tot mai multe persoane se orienteaza spre alegerea mobilierului alb sau in culori foarte deschise cand vine vorba despre amenajarea bucatariei.


Dintotdeauna mi-au placut locuintele insorite, iar cand vine vorba despre bucatarii, simt ca niciodata nu sunt exagerat de luminoase. Din punctul meu de vedere, aceasta incapere sau mai bine spus activitatile pe care le desfasuram aici au nevoie de cat mai multa lumina. Si daca dimensiunea sau orientarea ferestrei nu ne ajuta prea mult in acest sens, consider ca este imperios necesar sa apelam la alte trucuri de sporire a luminozitatii: prin montarea mai multor surse de iluminat local si prin alegerea finisajelor si mobilierului in nuante cat mai deschise.

Mobila alba, proiectata pe colt intr-o bucatarie de 10 mp

Bucataria pe care am decis sa ti-o prezint astazi masoara putin peste 10 mp si face parte dintr-un apartament modern, cu 3 camere, din Minsk, Belarus. Pentru ca este o incapere ce comunica in plan deschis cu livingul alaturat (lucru care, din pacate, nu se poate vedea din imagini), proprietarii si-au dat silinta sa o integreze cat mai armonios posibil in decorul general al camerei de zi. Adica sa o asorteze cu finisajele, mobilierul si accesoriile din living si totodata sa-i asigure un plus de luminozitate, avand in vedere ca fereastra bucatariei nu este una foarte mare, asa cum s-ar fi dorit.

Prin urmare, au ales albul in calitate de culoare baza, iar pentru indulcirea atmosferei s-au orientat spre maro si turcoaz. Din dorinta de a obtine cat mai multe spatii de depozitare proprietarii au decis sa proiecteze un ansamblu de mobilier pe colt. Impreuna cu reprezentantii companiei de mobilier au proiectat designul garniturii, avand grija sa includa in proiect, pe langa obisnuitele corpuri superioare si inferioare, doua corpuri verticale – cate unul pentru fiecare dintre cele doua extremitati ale ansamblului de mobilier. In cel de langa chiuveta pe colt au fost incorporate cuptorul electric, masina de spalat vase si cuptorul cu microunde, iar cel situat langa fereastra are menirea de a masca contorul de gaze si de a le oferi proprietarilor un spatiu pentru pastrarea alimentelor neperisabile. Materialul ales pentru confectionarea fronturilor este MDF-ul alb lucios de provenienta turca, blatul de lucru in nuanta stejarului fumuriu este de origine germana, la fel ca feroneria Blum care ii asigura mobilierului o viata mai lunga.

Finisaje si pete de culoare

Gresia ce imita dusumeaua cu care a fost placata pardoseala din bucataria de 10 mp a fost montata si in livingul alaturat, iar montajul s-a realizat in diagonala. In acest fel cele doua spatii nu au fost intrerupte vizual. Pentru peretele din zona blatului de lucru au fost alese placi dreptunghiulare mari de faianta intr-o placuta nuanta de ciocolatiu, iar ceilalti pereti au fost finisati cu un tapet superlavabil si vopsibil peste care proprietarii au aplicat un strat de vopsea lavabila intr-o nuanta foarte deschisa de bej.

Si pentru ca se cerea si o nota optimista, decorul bucatariei moderne a fost inviorat cu cateva elemente turcoaz: storul textil din panza de la fereastra si place-mate-urile asternute pe masa cu blat de sticla. Atat de putine note colorate care schimba atat de mult atmosfera intregii incaperi!

Imi place starea pe care o transmite aceasta bucatarioara moderna, imi place felul in care turcoazul insenineaza atmosfera, dar si designul ansamblului de mobilier si felul in care proprietarii au reusit sa inglobeze toate electrocasnicele in garnitura proiectata. Sper sa-ti placa si tie!

Sursa foto: Realty

2 răspunsuri la “Accente ciocolatii si stropi de turcoaz intr-o bucatarie cu mobilier alb”

Mi se pare foarte ciudat ,cuptorul electric sa fie amplasat langa combina frigorifica ,practic sunt lipite

Da, ai dreptate, Stela. Pentru a prelungi viata combinei frigorifice ar fi fost mai corect sa o amplaseze in capatul opus al garniturii. In acest fel s-ar fi respectat intocmai regula triunghiului in amenajarea bucatariei care spune, printre altele, ca zonele fierbinte si rece trebuie sa se afle la distanta una de cealalta 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *