Categorii
Amenajari si decoratiuni interioare

Amenajare in alb cu accente rosii a unei garsoniere de 30 mp

1-amenajare garsoniera 30 mp in alb cu accente rosiiPentru astazi ti-am pregatit o colectie de imagini din interiorul unei garsoniere mici, de aproape 30 mp, amenajata in stil modern si decorata in alb cu accente rosii.


Proiectul acestei garsoniere a fost semnat de o tanara specialista in amenajari interioare – designer cu acte in regula – din Rusia, Kristina Rogacheva. Asa cum se poate observa cu usurinta din imaginile atasate in galeria foto de mai jos, designerul s-a concentrat nu doar pe latura estetica a decorului, ci si pe cea functionala.

Un spatiu deschis, cu multiple functii

Si o garsoniera mica poate fi frumoasa, confortabila si spatioasa chiar, cu conditia ca spatiul disponibil sa fie valorificat la maximum. Avand deja la activ cativa ani de experienta in amenajarea apartamentelor mici Kristina Rogacheva a gasit imediat abordarea ideala pentru configurarea si amenajarea acestei garsoniere de doar 29,64 mp.

Fiind vorba despre o locuinta lunga si ingusta designerul a optat pentru amenajarea in plan deschis a bucatariei si livingului, o configuratie moderna si indragita de majoritatea tinerilor din ziua de azi. Mai mult chiar, pentru a extinde spatiul locuibil disponibil Kristina le-a propus proprietarilor garsonierei sa renunte la micul balcon si sa-l integreze in perimetrul camerei. Acum, in fostul balcon a fost asezat un fotoliu rosu care nu e doar o simpla piesa de mobilier, ci si un element decorativ de impact, iar in cele doua extremitati ale balconului au fost proiectate doua dulapuri mari tip dressing, cu usi glisante, ce le asigura proprietarilor un discret si incapator spatiu de depozitare.

Accente rosii, negre si insertii de lemn

Paleta cromatica a decorului are la baza albul, o alegere fireasca in amenajarea oricarui spatiu mic. Dar pentru ca s-a dorit obtinerea unui decor plin de contraste, Kristina a ales drept culoare de accent rosul pe care l-a asortat cu cateva elemente negre. Se stie ca alaturarea rosului cu negru duce la obtinerea unui contrast dramatic si intens, greu de digerat pentru multi dintre, asa ca designerul a adus in decor si cateva elemente din lemn care estompeaza considerabil dramatismul acestei combinatii cromatice, imprimandu-i o placuta nota de caldura si eleganta.

Dar culoarea rosie este vedeta si in decorul bucatariei (vezi insertiile rosii de pe fronturile mobilierului alb minimalist) si al baii, unde este prezenta sub forma mozaicului si a faiantei cu care au fost placate pardoseala si peretii micutei incaperi. Poate ca n-as fi ales sa folosesc rosul in finisarea unei bai atat de mici, dar recunosc ca pentru cei care iubesc culorile aprinse aceasta idee decorativa este una care poate fi numita cel putin interesanta.

Sursa foto: Kristina Rogacheva, kristinarogacheva.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *