Categorii
Amenajari si decoratiuni interioare

Caramida aparenta – finisaj in amenajarea unui apartament modern

1-living modern finisat in alb gri bej si caramida aparentaCu putina vreme in urma ma intreba cineva daca ar putea folosi caramida aparenta pentru a finisa partial toate camerele unui apartament. Ii placea acest finisaj, insa ii era teama ca o astfel de abordare ar fi incarcat prea tare decorul. I-am spus ca da si ca rezultatul va fi unul care ii va surprinde placut pe toti cei care ii vor trece pragul, cu conditia sa aplice caramida pe portiuni restranse si sa o echilibreze vizual cu alte finisaje si culori luminoase.


Folosirea unui finisaj sau a unei culori in calitate de element de legatura intre toate incaperile unei locuinte este o practica pe care o intalnim destul de frecvent in lucrarile si proiectele arhitectilor si designerilor din intreaga lume. Astazi iti voi prezenta un apartament modern in al carui decor caramida aparenta joaca rolul principal. Vei vedea ca desi a fost introdusa in amenajarea si finisarea tuturor camerelor apartamentului de 85 mp, nu a incarcat vizual decorul, asa cum poate te-ai fi asteptat.

Living modern cu caramida aparenta si accente colorate galbene si bleu

Caramida aparenta este un finisaj cu puternic impact decorativ si care are puterea de a acapara vizual o intreaga incapere, chiar si atunci cand nu este aplicat decat pe suprafete reduse. Stiind acest lucru, Juliya Butova – designerul care a semnat proiectul de amenajare al acestui apartament din Rusia – a ales sa-l echilibreze cu finisaje, mobilier si textile intr-o paleta cromatica neutra si luminoasa.

Griul, bejul si albul sunt principalele culori folosite de designer in amenajarea camerelor apartamentului si pentru ca se simtea nevoia de o pata de culoare, Juliya a ales sa aduca in decor cateva elemente in nuante pale de galben si bleu. In living, de pilda, a asezat pe canapeaua gri cateva pernute galbene, a asezat in fata biroului amenajat langa fereastra un scaun cu design interesant de culoare galbena, iar in fata canapelei a adus un fotoliu de inspiratie retro cu tapiterie bleu pastel. Atat. Nimic mai mult si totusi suficient pentru a-i conferi decorului o alura mai prietenoasa si pentru a estompa din puterea caramizii aparente care imbraca o latura a incaperii.

Dressing spatios cu usi lamelare pe hol

O sa ma opresc putin asupra dressingului proiectat in holul de intrare in apartament. Acesta mi-a atras atentia cu usile lamelare din lemn, o alegere interesanta si care are un pronuntat aport decorativ in micul hol. Peretele opus dressingului este dublu (conceput astfel pentru a permite glisarea usilor de sticla ce separa livingul de hol) a fost placat cu o oglinda mare, din pardoseala si pana in tavan. Scopul acesteia este cel de iluminare si marire vizuala a holului ingust.

Bucatarie extinsa in balcon decorata cu caramida aparenta si o gradina verticala

In apropierea livingului luminos se afla si bucataria apartamentului, un spatiu a carui suprafata a fost extinsa in balconul alaturat unde a fost amenajat un splendid loc de luat masa. Si asa cum ti-am spus de la bun inceput, caramida aparenta nu lipseste nici din decorul acestei incaperi. Aici insa acest finisaj imbraca doua zone: peretele comun cu livingul si pe cel de deasupra blatului de lucru a mobilierului de bucatarie proiectat pe trei laturi.

Pe langa mobilierul si pardoseala in nuante deschise, designerul a decis ca spatiului i-ar prinde bine o nota de prospetime si a venit cu propunerea amenajarii unei gradini verticale – un trend extrem de popular in ultimii ani – in dreptul locului de luat masa. Priveste imaginile si vezi cum arata o astfel de gradina in decorul unei bucatarii. Mie imi place!

Sursa foto: Juliya Butova

2 răspunsuri la “Caramida aparenta – finisaj in amenajarea unui apartament modern”

Cum sa nu-ti placa asa ceva!!!??? Pot sa ma mut maine in apartamentul acesta? (emoticon)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *