Categorii
Intrebari de la cititori

Casa este construita dupa alt plan tehnic – ce pot face acum?

Spuneti va rog care este modalitatea perfectarii planului tehnic daca casa este deja construita (si data in exploatare, dar conform unui alt plan tehnic, deci a fost perfectat planul tehnic dar a fost construita dupa dorinta proprietarului)?


Intrebare de la Negru, pe adresa redactiei: Casa este construita dupa alt plan tehnic – ce pot face acum?

2 răspunsuri la “Casa este construita dupa alt plan tehnic – ce pot face acum?”

Buna ziua! Nu se poate face proiect nou, pasii corecti sunt urmatorii:
1. Trebuie mers la primaria de care apartineti pentru a incepe sa faceti demersurile pentru intrare in legalitate.
2. De la primarie vi se va elibera un Certificat de Urbanism (impreuna cu o amenda – daca pe proiectul initial sunteti dumneavoastra beneficiarul)
3. In cadrul acelui CU veti avea un punct de indeplinit si anume EXPERTIZA TEHNICA a cladirii; daca in acea expertiza tehnica se specifica ca acea constructie se incadreaza in normativele in vigoare, mai ramane sa se intocmeasca proiectul conform releveului.
4. In momentul in care veti indeplini aceste conditii, mergeti la cu toate actele la primarie si le depuneti (de aici e in functie daca mai aveti de consolidat casa sau nu – daca da veti obtine o autorizatie de construire pentru lucrarile de consolidare; daca nu se poate face receptia cladirii)
Acesti pasi sunt mai costisitori si anevoiosi decat daca s-ar fi intocmit corect proiectul (se poate modifica si in timpul executiei)
In speranta ca v-am putut fi de ajutor, va doresc o zi buna!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *