Categorii
Intrebari de la cititori

Cati bani trebuie sa strangem pentru a construi o casa?

Buna, numele meu este Laura. Eu si iubitul meu vrem sa ne construim o casa, nu prea mare. Din BCA, dar toata lumea ne spune ca nu o sa ne strangem banii ca sa reusim. Cat ne-ar costa?


Intrebare de la Laura, pe adresa redactiei: Cati bani trebuie sa strangem pentru a construi o casa?

7 răspunsuri la “Cati bani trebuie sa strangem pentru a construi o casa?”

Buna ziua.
Pentru o oferta serioasă preț manopera constructor sau preț manopera plus materiale beneficiar a întreg imobilului, pe etapele stabilite de Dvs, va rog contactați-mă la Nr 0742737334

Cu stima: Marius (Construct)
Email: cennt2006@yahoo.com
Telefon: 0742737334

Dragă Laura,

Primul sfat:
Împreună cu prietenul tau, puneți pe hartie o compartimentare a unei viitoare case asa cum o vedeți si o doriți voi(bucatarie L=x, l=y, camere L=x, l=y, baie L=x, l=y, etc.)

OBS
Nu omiteți un lucru :fiecărui m2 costa (inseamna fundație mai mare(costă), zidarie mai multa(dresinguri sau alte compartimentări, costa), acoperis mai mare, etc).

Al doilea sfat
Cu aceste idei bine definite va duceți la un proiectant bun, cu experiență. El va avea un punct de plecare, sfatuindu-va pe parcurs la ce e mai bun pentru voi, putând sa va ofere variante diverse pentru compartimentare, pentru fatada casei, avand astfel posibilitatea de a vă personaliza casa după felul vostru de a fi. Si in acest mod, veți avea un proiect bine stabilit, care ar trebui să aibă inclus si un extras de materiale și cantități (va va fi de folos mai târziu, cand veți sti ce să cumpărați si mai ales cât).

Al treilea sfat
Va interesați personal cat va costa deschiderile (gaz, lumină, apa)

Al patrulea sfat
Cautati o firma cu profil construcții civile pentru a efectua lucrarea cu plata pe manoperele executate (daca o faceti cu materialele constructorului veti ieși mai scump), deoarece stiti ce si cat sa cumpărați (sunt depozite de materiale de construcții care va pot asigura si transpirtul in preț)

Decizia finală o luați vă va aparține dvs. si nu acelor care va sunt „prieteni”.

Cand aveti nevoie de un sfat, voi fi lângă voi.

Mult succes.

Cu stima,
maistru construcții civile Marian Ivascu

Fabricutza De Kasutze-Iasi
foreman_construct_building@yahoo.com

tot ceea ce vi se va spune vis-a vis de pret si timp pentru construirea unei case, sa inmultiti cu 3. Cand am construit noi, a costat si durat chiar mai mult de atat. Si am muncit pe branci.
Daca angajati o firma, faceti un contract, cu desfasurator si deviz foarte clar specificate. Altfel vi se spune un pret- modic, apoi in fiecare zi se adauga cate ceva. Putin cate putin, iar la sfarsit veti constata ca in loc de 10.000 euro, s-a ajuns la peste 30.000 cel putin.

O GARSONIERA casta 28.000 euro poate si mai mult in unele zone, daca cineva crede ca din vanzarea unei garsoniere, sau cu pretul unei garsoniere, poate face o casa de 100mp parter si cu inca 100 mp etaj se insala….

Si noi am pățit la fel. Am făcut un deviz pentru o lucrare iar firma concurenta a venit cu un preț mai mic. Contactați de beneficiari, nu am lăsat din preț mai mult de 10%.Lucrarea a fost atribuita acelei firme. Costul final al lucrărilor executate a depășit si așteptările personale(desi am pus accentul pe suma fixă ce trebuie plătită la final, si nici un leu in plus).

Încă se mai practică această metodă cand prinzi lucrarea cu un preț mult mai mic, urmand ca la sfârșitul lucrărilor sa prezinți un deviz „încărcat” pe care să incasezi bani, de multe ori nejustificati.

Asa ca nu mă mai mir de nimic. Totul este posibil.

Cu stima,
Fabricutza De Kasutze-Iasi
foreman_construct_building@yahoo.com

Maistru structuri construcții civile
Marian Ivascu
0747878812.

Construim în Iasi dar și în zonele limitrofe.

Buna,

Terenul il aveti? Vreti neaparat din BCA? Daca da, de ce?
Intreb asta pentru ca puteti lua in calcul si constructia unei case din lemn (pereti din panouri tip sandwich), caz in care, cu 30000E v-ati putea gandi la o casa P+M de 120mp construiti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *