Categorii
Intrebari de la cititori

Constructorul a daramat zidurile casei fara aprobarea mea. Ce e de facut?

Buna ziua, am o casa in Arad si am luat legatura cu un costructor ca sa imi repare casa, schimbat acoperis si reparatii la un antreu in care era fisurat stalpul. Acesta, ce a facut? A DARAMAT TOT ANTREUL! BA MAI MULT A DARIMAT SI TAVANUL. Cand a vazut ca nu mai am bani pentru lucrarile aberante pe care le facuse. L-am rugat sa nu mai continue nici o lucrare. El a decis sa anunte politia locala si sa sparga zidurile fara aprobarea mea.


Intrebare de la Maria, pe adresa redactiei: Constructorul a daramat zidurile casei fara aprobarea mea. Ce e de facut?

Un răspuns la “Constructorul a daramat zidurile casei fara aprobarea mea. Ce e de facut?”

buna ziua .pentru o lamurire mai buna va intrebgt;
ati dorit sa schimbaqti acoperisul? sau numai invelitoarea acoperisului?
trebuie sa stiti ca
1.daca schimbati invelitoarea -si nu folositi acelasi material din care este confectionat -inseamna ca trebuie sa scoateti o autorizatie de executie pentru noua solutie de invelitoare ,acelasi lucru este nevoie si pentru schimbarea solutiei acoperisului daca nu-i pastrati forma si dimensiunile acestuia .
2 acelasi lucru trebuia facut si in conditiile executarii lucrarilor de consolidare a stalpu;luluimentionat dar avand la baza o documentatie tehnica intocmta de un specialist autorizat si nu executie dupa ureche .
3 nu iunteleg cum a putut darma niste pereti daca erau in incinta propritatii dumnevoastra .fara acceptul dumneavoastra a incalcat propritatea si inacest caz puteti sa-l actionati in instanta pentru calcarea proprietatri si distrugerile facute .
4 care eswte motivul reclamarii la politia locala ?
5 ati avut un contract de executarea lucrarilor mentionate?cu executantul

6.executntul nu trebuia sa inceapa lucrarile daca nu exista documentatia tehnica de executie si autorizarea de exe`cutie insotita de tote avizele necesare
7. pentru necazul prin care treceti ,constient fiin ca nu ati fost documentat in ce priveste legislatia in vigore pentru astfel de lucrari ,ca un sfat ,incercati si dumnevoastra un ajutor din partea INSPECTORATULUI JUDETEA IN CONSTRUCTIE SI PROBABIL ON AVOCAT
8.; AVETI O ANCHETA FACUTA DE POLITIA LOCALA ?
DACA NU AVETI AUTORIZATIE DE EXECUTIE PENTRU LUCRARILE IN CEEA CE PRIVESTE EXECUTAREA CONSOLIDARII PARTAS LA AMENDA ESTE SI CONSTRUCTORUL ,PENTRU CA NU TREBUIA SA SE APUCE DE LUUCRARE FAR DOCUMENTELE NECESAR
9 DACA SE PASTREAZA FORMA ACOPERISULUI SI PRIN REPARATII SE PASTREAZA MATERIALUL INITIAL AL INVELITORII NU TREBUIE AUTORIZATIE DE EXECUTIE.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *