Categorii
Intrebari de la cititori

Cum amplasez stalpii de sustinere pentru un planseu de 9×11 m?

Vreau sa torn planseu intre parter si etaj. Cum amplasez stalpii de sustinere: numar, grosime, distanta intre ei? Suprafata planseului as vrea sa fie cca 9,5/11m.


Intrebare de la Val, pe adresa redactiei: Cum amplasez stalpii de sustinere pentru un planseu de 9×11 m?

12 răspunsuri la “Cum amplasez stalpii de sustinere pentru un planseu de 9×11 m?”

Buna ziua! Initial ar trebui sa apelati la un ing de rezistenta !!!! Dar pozitionati stilpi pe colt si maxim 4 m intre axe .Trimiteti o poza clara daca doriti schematic amplasarea stalpilor ,la rccager@yahoo.com sau tel 0732594769 referitor la grosimea 14-16 stalpi 8-10 planseu cu etrier de 8

Pentru siguranta apeleaza la un ing. structurist AUTORIZAT !!!!.ATENTIE ! Cind faci asigurarea locuintei (nu cea obligatorie) asiguratorul poate cere proiectul !!! Daca nu vei face asigurare , raspunsul de mai sus este valabil , mai putin grosimea planseului(daca este planseu portant)

Multumesc pentru idei, mai putin pentru „Fa-ti proiect”! Este o casa existenta, P+1, iar acum are planseu de lemn, iar etajul este cu pereti exteriori din lemn. Casa are stalpi doar pe colturi, la parter. As vrea sa torn planseu de beton, care sa se extinda cu terasa si as vrea sa stiu cum sa amplasez stalpii si de aici sa fac impartirea spatiului, fara sa ma incomodeze stalpii.

buna ziua . ca sa primiti informatiile dorite ,trebuie sa se stie
1 . destinatia constructiei ,ESTE IMPORTANT PENTRU A STABILI O INALTIME UTILA -LIBERA .
2.CE SOLUTIE DORITI SA FOLOSITI PENTRU INCCHIDERILE PERIMETRALE
3 -ESTE IMPORTANT PENTRU FOLOSIREA ELEMENTELOR MODULARE -PENTRU
EVITAREA`PIERDERILOR – CARAMIDA ,BCA ETC.???????????????????????????
4 =DE NEGLIJAT ESTE IMPORTANTA ZONEI SEISMICE ,ZONEI CLIMATICE SI CUNOASTEREA NATURII TERENULUI DE FUNDARE

De ce nu apelați la un inginer proiectant structuri. El va poate oferi soluții optime la fața locului, apoi trecute pe hârtie (proiect). In acest fel puteți continua lucrările dupa aprobarea proiectului (cu un extras de materiale și cantități veți ști cat fier va trebuie, beton, si tot ce ține de compartimentari, plus multe alte informații), fiind sigur pe treaba pe care doriți să o faceți. Fără sfaturi, pareri, idei. (daca vreți să construiti in regie proprie și numai după sfaturi, este si va fi problema d-voastră, dar si vina vă va aparține dacă treaba nu iese bine, chiar si din punct de vedere al rezistentei și calității lucrării).

Cu stima și fără suparare,
Fabricutza De Kasutze-Iasi
foreman_construct_building@yahoo.com

Construim în Iasi dar și în zonele limitrofe, numai după proiecte finalizate ce au si extrase de materiale și cantități.

Va multumesc pentru sugestii. Este limpede ca voi apela la un structurist, dar e bine sa fiu si eu informat despre cum ar trebui sa fie. Chiar credeti ca toti structuristii sunt de nota 10? Atunci n-ar mai pica nimic la cutremure, inundatii etc.. De aceea, sugestiile primite imi permit si mie sa fiu in cunostinta de cauza la discutiile cu acesta.

buna seara
planseul matale va avea aprox 30T carezi ca va rezista vechea constructie?de ce etajul a fost facut cu pereti de lemn?

Buna ziua domnule Stefan,
Nu cred ca va rezista vechea constructie, de aceea ma intereseaza sa aflu cati stalpi suplimentari si la ce distanta trebuie amplasati, pentru a proteja parterul fata de greutatea placii si a etajului.

@vali ai grija cum iti faci socotelile ca am intilnit nu putine cazuri in care dupa terminarea modernizarii oamenii au realizat ca era mai ieftin sa demoleze si sa construiasca ceva nou

M-am gandit si la varianta aceasta, de aceea vreau sa fac niste calcule preliminare sa vad ce varianta aleg!Doar ca din sugestiile primite n-am putut sa imi fac idee despre cati stalpi am nevoie si cat material intra in placa si stalpi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *