Categorii
Amenajari si decoratiuni interioare

Lemn si caldura in amenajarea unui apartament modern cu 3 camere

1-living modern deschis spre bucatarie finisat cu lemnImi place lemnul. Imi place caldura pe care o transmite, felul in care imbraca si indulceste pana si cele mai dure decoruri si felul in care se adapteaza oricarui stil de amenajare. Acestea sunt motivele care m-au convins sa-ti prezint acest apartament cu 3 camere din Lvov.


Suprafata totala locuibila a acestui apartament masoara 87 metri patrati distribuiti in felul urmator: un dormitor matrimonial, o camera pentru cei doi copii ai proprietarilor, doua bai si o bucatarie ce comunica deschis cu livingul si sufrageria. Si asa cum vei vedea in imaginile atasate mai jos, principalul element utilizat in amenajarea tuturor spatiilor acestei locuinte moderne este lemnul.

Lemnul – finisaj si element decorativ

Utilizarea lemnului in calitate de finisaj pentru placarea pardoselilor din interiorul locuintelor nu este o noutate. Si daca pe vremuri singurele pardoseli din lemn erau dusumeaua si parchetul masiv, astazi in aceeasi categorie intra si cele placate cu parchet laminat. Acest finisaj modern, accesibil din punct de vedere al pretului si extrem de usor de montat, imita cat se poate de fidel fibra lemnului natural, devenind astfel extrem de raspandit in amenajarile interioare din intreaga lume.

Insa amenajarile moderne au gasit atat de multe alte moduri de utilizare a lemnului in decorul locuintelor, birourilor si spatiilor comerciale. Lambriul clasic din lemn este dat uitarii si inlocuit cu acelasi parchet laminat aplicat pe peretii si tavanele caselor si apartamentelor moderne. Vezi mai jos imagini din livingul apartamentului si din camera copiilor.

Iar pentru accentuarea stilului modern peretii si tavanele se decoreaza cu stinghii din lemn montate alaturat la mici distante una de cealalta, spre obtinerea unui efect vizual spectaculos si aerisit. Aceleasi stinghii pot fi utilizate si pentru confectionarea unor pereti despartitori al caror rol este unul de delimitare vizuala a spatiului si nu de izolare fonica a acestuia. Vezi paravanul care separa bucataria de livingul apartamentului sau felul in care au fost decorate peretele de la capul patului si tavanul din dormitorul matrimonial.

Alb, negru si gri si caldura lemnului

Decorurile in alb, negru si gri sunt cat se poate de populare printre admiratorii stilului modern minimalist. Problema care se poate ivi in cazul unui decor axat pe cele trei nonculori este senzatia de raceala a spatiului. Desi frumos, acestuia ii poate lipsi caldura specifica unui camin. Stiind acest lucru si dorind sa evite aceasta situatie, arhitectii companiei ucrainene de arhitectura Constructive au decis sa completeze paleta cromatica a celor trei nonculori cu finisaje, mobilier si elemente decorative din lemn. Drept rezultat, asa cum te vei convinge rasfoind imaginile de mai jos, apartamentul cu 3 camere exprima modernism, confort si caldura.

Sursa foto: konst.com.ua

Un răspuns la “Lemn si caldura in amenajarea unui apartament modern cu 3 camere”

Bună ziua!Acest apartament mi se pare incredibil de frumos! As vrea sa va întreb daca as putea sa montez stinghii de lemn în zona destinata mesei intr-un living de 20 m2?Aici mă refer dacă micșorează vizual camera… Iar dacă as putea folosi aceste stinghii ,îmi puteți spune va rog cum se montează? Va mulțumesc mult!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *