Categorii
Intrebari de la cititori

Reconstruire perete intre bucatarie si hol apartament

Buna ziua! Sunt in proces de renovare al unui apartament, care implica reconstruirea peretelui dintre bucatarie si holul de la intrare (intrucat peretele a fost spart in trecut pentru a face bucatarie open space) si ma bate gandul sa folosesc si niste caramizi de sticla in peretele nou, pentru a lasa lumina sa intre in hol (altfel ar fi intunecos, intrucat holul e in mijlocul casei).
Insa nu stiu cat de multa suprafata din perete sa fie cu caramizi de sticla, in ce forma (de sus pana jos, o portiune verticala, sau sa fie cateva randuri de caramizi puse pe orizontala, sau o portiune verticala + cateva caramizi prelungite pe orizontala fata de linia verticala). Ma puteti ajuta cu un sfat, va rog? Multumesc, numai bine!


Intrebare de la Anca, pe adresa redactiei: Reconstruire perete intre bucatarie si hol apartament.

3 răspunsuri la “Reconstruire perete intre bucatarie si hol apartament”

Buna, Anca!

Inainte de a veni cu o sugestie, as vrea sa spui de ce vrei sa separi cele doua arii (holuls i bcuataria): pentru a preintampina raspandirea mirosului de mancare sau pur si simplu pentru a delimita vizual fiecare spatiu in parte?

Buna, Victoria!
In primul rand pentru a impiedica raspandirea mirosului de mancare.
Peretele l-au construit mesterii deja, dar am inteles ca se poate taia pe unde trebuie si montate caramizile de sticla. Peretele are aproape 2 metri lungime.
Ma gandeam sa fac cumva o legatura si cu usile… si anume: usa de la bucatarie va fi usa glisanta, modelul 5 din linkul de mai jos, iar usile de la sufragerie/dormitoare vor fi modelul 1 din aceeasi gama:
portadoors. ro/porta_stil,p1,m62,s10.html
Deci… ambele au linii pe orizontala (sticla cu lemn) si ma gandeam sa fac cateva randuri pe orizontala cu caramizile astea de sticla… acum nu stiu cate / daca sa fie unul sub altul sau daca sa fie sub forma de scara (sau sa le fac pe verticala, sa fie in contrast cu liniile orizontale ale usilor)… mi-e teama sa nu ajunga sa arate a kitch… scopul meu principal este sa aduca cat mai multa lumina in hol.

Multumesc mult!
Anca

Am inteles 🙂 Caramida din sticla nu se numara printre favoritele mele, dar cred ca anumite modele folosite cu masura pot arata destul de bine in decorul unei locuinte. Iti spun insa ca nu m-as complica si as pastra peretele asa cum este construit deja, sporind luminozitatea holului prin alegerea finisajelor si mobilierului in culori deschise – in contrast cu usile de interior si prin montarea unei oglinzi mari, daca se poate din pardoseala pana in tavan, pe frontul unui dulap incastrat in perete (daca spatiul din hol iti permite acest lucru).

Iar daca totusi vrei sa mergi pana la capat cu caramida din sticla, cred ca o insertie verticala de latimea a cel mult doua randuri de caramida este cea mai eleganta alegere. As evita montarea in scara, cum te-ai exprimat mai sus, alegand o varianta cat mai simpla.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *