Cea mai mare comunitate home & deco din Romania - case, constructii, design, amenajari exterioare, interioare.

S-a macinat betonul din curte. Se mai poate remedia?


Buna ziua. Am o curte micuta care are deja beton turnat. Acesta nu a fost prea bun si s-a macinat in multiple locuri, destul de urat. Credeti ca as putea cumva sa redresez ecest beton? M-as mai putea ridica circa 6 cm.


Intrebare de la Elena, pe adresa redactiei: S-a macinat betonul din curte. Se mai poate remedia?

Forum CasaDex - Discutam despre constructii, case, amenajari, design interior, exterior

Etichete:

Autor |

Comentarii

Claudiu G. in mai 27th, 2016

Buna ziua,

Inainte de a oferi o solutie exista niste factori care trebuie luati in considerare:
1. Suma de bani disponibila alocata pentru aceasta operatie.
2. Apele pluviale au o evacuare corecta de pe platforma? Exista portiuni unde stagneaza apa?
3. Platforma de beton are o fundatie corecta (un strat corespunzator de balast compactat/nisip)?
4. Natura pamantului pe care este asezata platforma de beton: apa se absoarbe repede sau nu, este un pamant saturat, este un leoss etc..

Ca o idee generala, se va indeparta betonul deteriorat si se va proceda la curatarea suprafetelor, armaturile existente se protejaza si se pasivizeaza cu un mortar special, pentru a preveni fenomene de coroziune. Daca nu se ajunge la armatura, se fisureaza doar pe o mica adancime betonul pentru a crea o suprafata aspra la care sa adere mixtura de reparare a cimentului. Se amesteca materialul de ciment/nisip, la care se adauga un liant lichid din latex sau polimer. Inainte de aplicarea amestecului, udati cu apa curata, proaspata zona pe care se va aplica materialul. Lasati o ora sau doua zona sa se aseze, sau sa devina rigida, apoi terminat s-o finisati cu mistria. In acest moment puteti sa stropiti putina apa pe suprafata pentru a incetini uscarea.

Raluca N in mai 30th, 2016

Buna ziua,
Ati putea sa imi spuneti si mie avantajele si dezavantajele pavarii cu beton amprentat si soclul casei la fel? Multumesc

Parerea ta conteaza. Scrie un comentariu

(regulament comentarii)

Linkurile externe sunt acceptate doar in comentariile utile comunitatii casadex.ro

Bifeaza casuta de mai sus daca vrei sa fii anuntat pe email cand apar raspunsuri la aceasta discutie si apoi apasa butonul "Trimite comentariul"

Regulament privind comentariile.
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor - Detalii