Categorii
Intrebari de la cititori

Sfaturi renovare living si amenajare mansarda

Hristos a inviat! Urmeaza sa renovez livingul si sa amenajez mansarda casei, eu fiind creativa ca un tractor. Livingul este dreptunghiular iar mansarda destul de joasa si slab luminata. Scara spre mansarda va fi pe un perete al livingului, clasica, integrala din lemn. La mansarda as vrea usile si peretii albi iar peretii livingului piersica sau bej sau crem sau… orice.
Ce culoare ar merge la parchet? Dar la scara? Parchetul trebuie sa aiba aceeasi culoare cu scara? Parchetul din living trebuie sa aiba aceeasi culoare cu cel din mansarda? As vrea sa exclud wenge si culorile foarte inchise (posesori de copil mic). V-as fi recunoscatoare daca m-ati scoate din ceata. O zi cu soare sa aveti!


Intrebare de la Irina, pe adresa redactiei: Sfaturi renovare living si amenajare mansarda.

Un răspuns la “Sfaturi renovare living si amenajare mansarda”

Adevarat a inviat, Irina!

VOi incepe cu parchetul. Personal, prefer parchetul in nuante deschise, dar recunosc ca si cel in nuante medii arata bine, mai ales atunci cand se doreste obtinerea unui contrast cu peretii locuintei. Parerea mea este sa finisezi si scara interioara intr-o nuanta similara sau macar cat mai apropiata de cea a parchetului, mai cu seama ca scara interioara „se intampla” chiar in livingul casei. Si da, ar fi indicat sa folosesti acelasi parchet si la mansarda, pentru a forma un interior legat atat prin prisma stilului de amenajare, cat si prin prisma finisajelor folosite in amenajarea lui.

Ca sa-ti fie mai usor sa creionezi in minte decorul general al casei, iti propun sa arunci o privire pe galeriile foto ale urmatoarelor articole:

https://www.casadex.ro/2016/04/un-apartament-amenajat-in-cele-mai-frumoase-culori-din-lume/

https://www.casadex.ro/2015/09/amenajarea-unui-apartament-de-70-mp-in-nuante-pastel/

https://www.casadex.ro/2015/07/un-apartament-frumos-amenajat-pe-placul-meu/

https://www.casadex.ro/2016/03/o-casa-moderna-cu-o-priveliste-de-milioane/

Asa cum i-am spus si unei alte cititoare casadex.ro, iti recomand sa studiezi felul in care spaniolii (pentru ca imaginile din articolele recomandate ilustreaza interioare din SPania) accesorizeaza decorurile cu ajutorul textilelor si a micilor decoratiuni. De asemenea, te rog sa vezi ce fel de draperii folosesc si in ce nuante le zunt zugraviti peretii: tonuri neutre, calde, luminoase si extrem de placute.

Si daca tot am ales sa te indrum spre amenajarile caselor spaniole (in opinia mea sunt unele dintre cele mai frumoase din lume), vreau sa te uiti si pe imaginile acestui apartament in amenajarea caruia a fost folosit parchet in culori inchise:https://www.casadex.ro/2016/04/colorat-si-cu-accente-marocane-si-industriale-un-apartament-de-vis/ L-am ales pentru ca mi se pare foarte vesel si tonic, in ciuda pardoselii in culori inchise.

Mult succes in amenajarea casei si te astept oricand vei simti ca te afli intr-un impas decorativ. Impreuna trebuie sa gasim solutia potrivita pentru orice fel de problema 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *