Categorii
Producatori | Distribuitori | Magazine

9 intrebari comune despre ardezia flexibila SKIN

Ardezie Flexibila Autumn Rustic


Ardezia flexibila SKIN este unul dintre cele mai ravnite materiale de constructii in randul pasionatilor acestui domeniu. Este un material inovator, aparut in urma cu 20 de ani, care nu inceteaza sa uimeasca prin intrebuintarile sale diferite si modurile de aplicare in care poate fi folosita. Fara indoiala, este unul dintre cele mai inovatoare produse din piata materialelor de constructie, iar calitatile sale multiple o fac dezirabila pentru o varietate uriasa de tipuri de lucrari.

Ardezia flexibila este un material format din sisturi, in urma cu 400 – 500 de milioane de ani, insa descoperirea ei este relativ recenta, iar metoda de prelucrare, originara din Germania, dateaza din anii ’90. Fiind un material recent aparut, controversele sunt nelipsite atunci cand vine vorba despre el. Tocmai de aceea, am decis sa depasim metodele de promovare si sa raspundem mai mult nevoii de
informare cu privire la aceasta inovatie decorativa, dezvaluindu-ti tot ce trebuie sa stii despre ardezia flexibila:

1. Este un material organic?

Ardezia flexibila este un material de constructii 100% organic, format cu sute de milioane de ani in urma din sisturi si cenusa vulcanica. Datorita provenientei sale naturale, este antialergenica, pretandu-se foarte bine la placarea suprafetelor de interior chiar si in locuintele familiilor cu copii sau ale persoanelor sensibile la alergeni.

2. Cum se creeaza placile de ardezie flexibila SKIN?

Placile de ardezie flexibila sunt desprinse direct din roca, cu ajutorul unor tehnologii germane de procesare. Procesul este destul de complex, insa faptul ca ardezia este o roca stratificata usureaza misiunea masinariilor folosite la prelucrarea acesteia.

Ardezie Flexibila Tera Red 122x61cm

3. Cat de subtiri sunt placile de ardezie flexibila?

Grosimea placilor de ardezie flexibila variaza intre 0,6 mm si 1,2 mm. Acestea sunt, asadar, suficient de subtiri incat sa poata fi manevrate cu usurinta si sa se poata plia pe orice suprafata, indiferent de cat de neregulata este forma acesteia.

4. Se poate folosi pentru placarea interioarelor?

Ardezia flexibila este perfecta pentru interioare, iar majoritatea lucrarilor de interior, fiind destul de simple, pot fi realizate chiar si fara ajutorul unei echipe de specialisti. Astfel, daca intentionezi sa o folosesti pentru decorarea unui singur perete din living sau din dormitor ori pentru imbracarea salii de baie ori a bucatariei, poti executa aceasta lucrare de unul singur, neasistat de catre un profesionist. Singurul lucru la care trebuie sa fii atent este decuparea la dimensiunile precise de care ai nevoie, iar aplicarea va fi astfel foarte facila.

5. Ce adezivi se folosesc pentru montarea ardeziei flexibile?

Ardezia flexibila se monteaza de regula cu ajutorul unor adezivi poliuretanici. Acestia au o aderenta foarte buna si sustin destul de bine placile de ardezie, chiar daca densitatea acestora este destul de mare. In plus, nu lasa mizerie in urma si sunt usor de manevrat chiar si de catre necunoscatori.

6. Poate fi folosita ardezia flexibila si pentru exterior?

Ardezia flexibila SKIN de la PiatraOnline.ro se preteaza pentru placarea oricaror suprafete, indiferent daca este vorba despre unele de interior sau de exterior. Aceasta este adesea utilizata pentru acoperirea fatadelor si a coloanelor decorative
sau a stalpilor de exterior, dar si pentru decorarea acoperisurilor. Unul dintre avantajele sale este impermeabilitatea sporita, chiar si fara aplicarea unor solutii care sa eficientizeze acest lucru. Ardezia flexibila nu este poroasa si nu absoarbe mai mult de 0,4% din lichide, asa ca rezistenta ei la intemperii este foarte mare. In plus, tratata cu solutiile corespunzatoare pentru impermeabilizare, devine foarte rezistenta si in fata mucegaiului, capatand astfel o rezistenta sporita.

7. Cat de rezistenta la pete este ardezia flexibila?

Foarte multi folosesc ardezia flexibila pentru placarea bailor si a bucatariilor, tocmai datorita absorbtiei reduse pe care o are acest material si a rezistentei la umiditate. In astfel de spatii, materialele folosite pentru finisaje sunt adesea expuse la umiditate si aburi, dar si la patarea cu acizi, cu grasimi ori cu lichide colorate precum este vinul rosu. Spre deosebire de faianta sau de gresie, ardezia flexibila nu se imprima, deoarece nu este aproape deloc poroasa. Asta inseamna ca
poate fi curatata foarte usor cu ajutorul detergentilor speciali. In plus, produsele folosite pentru impermeabilizare ii sporesc aceste calitati si o feresc in proportie de aproape 100% de igrasie si de pete de mucegai.

8. Cat de costisitoare este ardezia flexibila?

Rocile naturale sunt recunoscute in lume atat pentru calitatile lor exceptionale si pentru aspectul inedit, cat si pentru costurile accesibile din ultimii ani. Desi se situeaza mai degraba in clasa medium-high, ardezia flexibila compenseaza prin costurile reduse de manopera. Daca vei apela la ajutorul unor specialisti, acestia o vor putea monta cu usurinta si intr-un timp extrem de redus,
asa ca nu te vor putea taxa exorbitant pentru manopera. In plus, ai optiunea de a o aplica chiar tu, deoarece este destul de usor de montat chiar daca nu ai deloc cunostinte in domeniul constructiilor, mai ales daca este vorba despre lucrari cu un grad redus de complexitate, despre suprafete netede si cu forme regulate.

9. La ce poti folosi ardezia flexibila?

Ardezia flexibila are o multime de intrebuintari, lucru care o face cu atat mai preferata in randul constructorilor, al designerilor de interior si al arhitectilor. Aceasta poate fi folosita pentru placarile peretilor exteriori, pentru cele ale stalpilor de rezistenta si ale coloanelor decorative, pentru fatetarile din interiorul casei – indiferent daca vorbim despre bai, bucatarii, dormitoare sau
camere de zi, dar si pentru decorarea usilor exterioare si a unor piese de mobilier precum sunt dulapurile, mesele, blaturile, barurile, insulele de bucatarie, scaunele sau coltarele.

2 răspunsuri la “9 intrebari comune despre ardezia flexibila SKIN”

Da, Stela, piatra naturala constituie nu doar un finisaj de exceptie, ci si un subiect interesant, mai cu seama ca exista atat de multe modele si optiuni din care putem alege pentru a ne decora casele. Iar ardezia flexibila este cu adevarat o inovatie in domeniul amenajarilor interioare. Ma bucur ca ti-au placut informatiile de mai sus 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *