Categorii
Amenajari si decoratiuni interioare

Gresie, mozaic si alte finisaje cu aspect deosebit pentru pardoseala baii

1-gresie imprimeu grafic neagru decor podea baieAlegerea finisajelor este una dintre etapele esentiale in amenajarea unei bai frumoase. Degeaba ai obiecte sanitare scumpe si de calitate, daca gresia si faianta sunt alese neispirat. Iar daca vrei o baie cu adevarat unica, alege cel putin pentru pardoseala acestei incaperi un finisaj cu aspect deosebit, pe care nu-l intalnesti la tot pasul.


Astazi mi-am propus sa-ti prezint cateva exemple de finisaje cu aspect deloc comun pentru decorarea neobisnuita a pardoselii din baie. Sper ca imaginile de mai jos sa te convinga ca poti obtine un decor spectaculos prin simpla alaturare a unui finisaj deosebit cu o faianta alba, simpla de tot.

Marmura sau mozaicul din marmura

Considerata de multe ori un finisaj din categoria de lux, marmura poate fi folosita de catre oricine in finisarea baii, mai ales cand suprafata acesteia este mica. Cat poate costa sa plachezi cu marmura o pardoseala de 2-3 metri patrati? In mod cert nu o avere. Insa cu siguranta efectul vizual oferit de o podea placata cu marmura va fi unul care sa merite fiecare banut cheltuit.

Daca nu-ti plac placile simple, patrate sau dreptunghiulare, alege mozaicul din marmura. Companiile care produc finisaje din piatra naturala au adesea in portofoliu si mozaic din marmura, adica piese mici, de forma circulara, patrata, dreptunghiulara sau chiar hexagonala ce pot fi folosite in finisarea diferitor suprafete din baie, bucatarie si nu numai. Poti chiar intercala mozaicul cu placile de mari dimensiuni pentru a forma decoruri unice si foarte frumoase.

Gresia colorata cu diverse imprimeuri

Folosita pe scara larga mai ales in amenajarile interioare din Spania, Italia sau in tarile nordice, gresia colorata sau cea cu diverse imprimeuri geometrice sau grafice are un impact vizual deosebit. Aceasta gresie arata minunat in baile amenajate in stil Scandinav, in cele moderne minimaliste, dar si in cele amenajate in stil Mediteranean, iar in unele cazuri este folosita chiar si in finisarea pardoselilor din incaperi precum holul, bucataria sau chiar livingul.

Te poti convinge de acest lucru privind imaginile articolului urmator: Apartament tineresc de 40 mp amenajat in stil modern minimalist.

Gresia hexagonala sau in forma de solzi

Cum spuneam, pe piata exista o multime de modele de gresie cu aspect interesant, diferit de modelele de serie a caror forma difera prea putin. Un exemplu care merita luat in considerare sunt placile in forma de solzi care imbraca pardoseala intr-un mod cu adevarat aparte. E drept ca acest model poate fi achizitionat doar la comanda, in baza cataloagelor din portofoliile firmelor care importa finisaje din tari precum Italia sau Spania. Acelasi lucru este valabil si pentru alte modele de forma neconventionala: cele hexagonale, cele triunghiulare etc.

Asa ca daca vrei o baie luminoasa, imbraca-i peretii in alb, iar ca sa preintampini instalarea monotoniei, placheaza-i pardoseala cu unul dintre finisajele amintite mai sus. In asociere cu obiectele sanitare albe, imaculate vei obtine un rezultat elegant si rafinat, demn de orice revista de amenajari si decoratiuni interioare.

Sursa foto: DigsDigs

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *