Categorii
Intrebari de la cititori

Mobila stejar auriu, tamplarie nuc. Alegere faianta, gresie, usi

Buna ziua, sunt in faza alegerii faiantei / gresiei, parchetului si usilor interioare dintr-o casa recent construita. Mentionez ca am mobila pentru dormitor si sufragerie din stejar auriu (cu iz vintage) si peretii m-am gandit sa ramana albi. Tamplaria exterioara este culoarea nucului si mi-as dori sa imi dati cateva sfaturi legate de culoarea usilor interioare, a parchetului din intreaga casa si de cromatica gresiei / faiantei din baie / bucatarie pentru a se asorta cromatic. Multumesc frumos!


Intrebare de la Elena, pe adresa redactiei: Mobila stejar auriu, tamplarie nuc. Alegere faianta, gresie, usi.

3 răspunsuri la “Mobila stejar auriu, tamplarie nuc. Alegere faianta, gresie, usi”

Buna, Elena!

N-ai specificat cat de mare este casa, cat de spatioase si luminoase sunt camerele acesteia, motiv pentru care imi este greu sa-ti recomand ceva anume. Insa avand drept punct de plecare tamplaria in culoarea nucului, ma gandesc sa-ti propun sa citesti un articol in care am vorbit despre pardoselile in culori inchise in decorul casei, considerand ca aceasta poate fi o optiune pentru tine: https://www.casadex.ro/2014/11/pardoseli-de-culoare-inchisa-in-decorul-casei-cum-le-asortam/ De asemenea, te rog sa studiezi mobilierul folosit in interioarele placate cu pardoseli in culori inchise, modul de asortare al acestora cu textilele si celelalte elemente ale decorului. Si asa cum poti observa in cateva dintre imaginile din galeria foto a articolului, aceasta paroseala poate fi asortata unor usi de interior in aceeasi culoare sau unor usi albe (caz in care se adauga obligatoriu plinta alba), indiferent ca peretii sunt albi sau nuantati.

buna ziua,casa nu e foarte mare(luminoasa este oarecum,dar am tavanul putin mai jos decat in mod obisnuit) si de aceea preferam ceva mai luminos in interior si un parchet mai deschis.Multumesc!

In acest caz, recomandarea mea este sa te orientezi spre o nuanta deschisa a parchetului si sa alegi usi asortate, ca in exemplul de aici: https://www.casadex.ro/2016/01/iata-cum-a-fost-amenajat-acest-apartament-cu-3-camere-din-bucuresti/

Cat despre culorile din bucatarie si baie… ai atat de multe optiuni. Insa ar trebui sa decizi paleta cromatica si modelul finisajelor in functie de stilul de amenajare pe care vrei sa-l abordezi. Cea mai sigura optiune, in opinia mea, este sa te axezi pe tonuri si nuante neutre: bejuri, tonalitati de crem, alb etc. Dar poti compune si decoruri mai indraznete folosindu-te de accente cromatice mai pronuntate: verde fistic, rosu, caramiziu etc. Iata un exemplu care imi place foarte mult: https://www.casadex.ro/2015/07/apartament-modern-cu-accente-colorate-verde-fistic/

Si nu in ultimul rand, asa cum le spun multor cititori de-ai nostri, in procesul de amenajare a unei locuinte toate spatiile acesteia trebuie privite ca un tot unitar. Ideal este ca toate camerele sa pastreze aceeasi directie cromatica, iar daca este aleasa o culoare de accent e bine sa se regaseasca in amenajarea tuturor spatiilor din casa. Exemplul din articolul de mai sus este unul care arata cat se poate de clar cum se poate face acest lucru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *