Categorii
Intrebari de la cititori

Reamenajare casa veche, alegere combinatii culori

Buna, avem de reamenajat de la 0 o casa veche. Camerele nu sunt mari iar livingul nu are ferestre exterioare. Sotul a vrut tamplarie Wenge la exterior (eu am vrut alba, dar am decis ca el e responsabil cu exteriorul iar eu cu interiorul). M-am gandit sa optez pentru uși de lemn albe la interior pentru a lumina livingul. Problema e ca nu stiu daca usile albe se asorteaza bine cu tamplaria wenge de la geamuri. Cea mai mare problema ar fi la bucatarie care are 3 uși (2 interioare – albe – si una exterioara + geam wenge. Bucataria cred ca va fi in culori deschise. De asemenea exista si o baie cu iesire exterioara si interioara (deci tot 2 culori de tamplarie). Baia va fi o combinatie de alb cu bleumarin. Merge combinatia sau schimb culorile usilor (a carora dintre ele?)


Intrebare de la Roxana, pe adresa redactiei: Reamenajare casa veche, alegere combinatii culori.

3 răspunsuri la “Reamenajare casa veche, alegere combinatii culori”

Buna, Roxana!

Simpatic modul de impartire a sarcinilor in familia voastra 🙂 N-am inteles exact daca ferestrele si usile de exterior wenge au fost achizitionate si montate deja. Pentru daca sunteti inca in faza de negociere, ati putea face urmatorul lucru: sa realizati tamplarie bicolora – alba a interior si nearga la exterior, cel putin in camerele in care aceasta ocupa mare parte a peretilor.

Fiind, asa cum ai spus, o casa cu incaperi mici, alegerea unor usi de interior albe este cea mai buna solutie. Iar daca mai luam in calcul si faptul ca livingul nu are niciun fel de contact cu exteriorul, adica este lipsit de ferestre, cred ca usile albe sunt de-a dreptul o necesitate. Din pacate, oricat de fidel ai descrie situatia, mi-e greu sa fac o recomandare ferma fara sa vad efectiv spatiile. Consider insa ca n-ar trebui sa renunti la varinta usilor albe in niciun chip, chiar daca tamplaria wenge este deja montata. Pentru a integra cat mai firesc tamplaria in amenajarea interioara a casei, poti recurge la urmatorul truc: sa aduci in decorul fiecarei incaperi unul sau mai multe elemente de culoare wenge: niste tablouri in rame maro inchis, o masuta de cafea, cateva polite montate pe perete etc. De asemenea, ati putea opta si pentru un parchet in culori inchise, caz in care ar trebui sa va orientati spre piese de mobilier in nuante cat mai luminoase. Este drept insa ca pardoseala in culori inchise este mai dificil de intretinut si poate duce la micsorarea vizuala a interiorului. Poti afla mai multe pe acest subiect de aici: https://www.casadex.ro/2014/11/pardoseli-de-culoare-inchisa-in-decorul-casei-cum-le-asortam/ Plinta in acest caz ar fi ideal sa fie alba, la fel ca usile de interior.

Ideea este sa alegi o singura culoare/model de usi de interior si sa mergi pe aceasta varianta pentru toate camerele casei. Si nu uita ca poti „masca” sau indulci impactul dramatic al tamplariei exterioare wenge cu ajutorul textilelor pe care le vei monta la ferestre: perdele, draperii, storuri sau rulouri textile.

Una peste alta, aveti de cantarit destul de serios lucrurile inainte de a va apuca de treaba, iar sfatul meu este sa nu va grabiti, ci sa analizati fiecare varianta 🙂

Sigur uși albe si pereți albi. Totuși, nu poți renunța la ușa in living, mai ales ca nu are fereastra ? Sau sa pui uși albe cu geam, sincer eu as pune ușa din geam de sus si pana jos si cu margine alba. Pentru parchet eu as opta tot pe o nuanța deschisa si as masca (vorba Victoriei) tâmplăria exterioara cu perdele lungi si vaporoase, de sus din tavan si pana jos, in culori foarte deschise, albe de exemplu. La bucătărie nu poți renunța la ușile interioare? Măcar la una. Pentru o casa mica, cu încăperi mici eu as renunța la cat mai multe uși. Iar ușile la care nu pot renunța ar fi cu geam mare sablat, sau cu model. Sincer îmi plac foarte mult si ușile cu mai multe gemulețe mici pătrate.

Foarte bine punctat, Mariana! Chiar am omis varianta propusa de tine si drept sa spun, mi se pare cea mai buna sugestie posibil 🙂 Roxana, ar trebui sa tii cont de sugestiile Marianei si acolo unde nu poti renunta la usa, macar alege un model alb, cu geam de sus pana jos.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *