Categorii
Intrebari de la cititori

Sfaturi alegere faianta si gresie intr-o baie mica

Buna! Am o dilema in ce priveste amenajarea unei bai mici, cu dus (aproximativ 3,5 mp); ce culoare de faianta si gresie ar fi mai potrivita dintre bej, crem si turcoaz?


Intrebare de la Geanina, pe adresa redactiei: Sfaturi alegere faianta si gresie intr-o baie mica.

Un răspuns la “Sfaturi alegere faianta si gresie intr-o baie mica”

Buna, Geanina!

Poti folosi oricare dintre culorile despre care vorbeai. Daca ar fi sa aleg, as alege bej sau turcoaz in calitate de culoare de accent, cu precizarea ca as combina oricare dintre aceste culori cu alb sau crem (albul ar fi prima optiune). Indiferent de culoarea pe care o alegi, este indicat sa nu o folosesti pe suprafete mari, mai cu seama ca nu ai o baie prea generoasa. E bine sa o utilizezi doar in scop decorativ, pentru a scoate in evidenta anumite zone ale baii. Oricat de frumoasa ar fi culoarea aleasa, va deveni apasatoare daca nu va fi intercalata cu finisaje in culori deschise si luminoase care sa o accentueze. Iti recomand sa citesti cateva articole care te vor ajuta sa gasesti echilibrul in combinarea culorii de accent cu alb sau crem, asa cum iti spuneam mai sus:

https://www.casadex.ro/2013/09/cum-amenajezi-o-baie-de-5-metri-patrati-idei-si-imagini/

https://www.casadex.ro/2015/04/baile-turcoaz-spatii-moderne-si-energizante/

https://www.casadex.ro/2015/07/gresia-si-faianta-pentru-baie-afla-cum-alegi-modelul-ideal/

https://www.casadex.ro/2014/06/combinatii-de-faianta-pentru-baie-imagini/

https://www.casadex.ro/2014/11/combinatii-inedite-de-faianta-in-decorul-baii-moderne/

Si ca un ultim sfat: daca vei merge pe solutia propusa de mine si vei folosi alb pe suprafete intinse in finisarea peretilor, iti recomand sa alegi si gresie alba, iar baia va parea mult mai mare, mai luminoasa si cu siguranta mai frumoasa – albul fiind sinonimul curateniei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *